Μην χασετε

«Τι είναι νεκρό; Ρε παιδιά για όνομα του Θεού!» Σuγκλονίζουν οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σερρών

Σok και μούδιασμα επικρατεί στις Σέρρες, αλλά και σε όλη την Ελλάδα από την είδηση ότι ένα παιδί 11 ετών έχασε τη ζωή του το μεσημέρι, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου, με το ωστικό κύμα να εκτοξεύει την σιδερένια πόρτα και να πλακώνει το άτυχο παιδί.

Advertisements

 

Η βαριά πόρτα πετάχτηκε περίπου 30 μέτρα μακριά και καταπλάκωσε τον μικρό μαθητή, ο οποίος υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Σερρών, έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Δύο μικρά παιδιά, έξι και εννέα ετών, τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά και φαίνεται πως μόνο από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Το γεγονός ότι εν ώρα σχολείου πραγματοποιούνταν εργασίες στον καυστήρα, μοιάζει αδιανόητο…

 

Πανικός και κλάματα

Πλήθος κόσμου και κυρίως γονείς των μικρών μαθητών, συγκεντρώθηκαν σχεδόν άμεσα μετά την έκρηξη έξω από το δημοτικό σχολείο, αγωνιώντας και ανησυχώντας για τα παιδιά τους, τα οποία έβγαιναν τρομοκρατημένα και κλαίγοντας, έχοντας τα περισσότερα καταλάβει, ή δει το τι είχε συμβεί.

Σε βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Δίκτυο, ακούγονται πανικόβλητες φωνές και κλάματα παιδιών και ενηλίκων, ενώ ένας εξ αυτών λέει συγκλονισμένος:

«Τι είναι νεκρό; Ρε παιδιά για όνομα του Θεού! Πώς έγινε αυτό»…


Η τραγωδία προκάλεσε την επέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες για το τρομερό δυστύχημα που φαίνεται ότι προκλήθηκε μετά από εργασίες αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με σύστημα γεωθερμίας.

Advertisements

newsbreak.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα