Μην χασετε

Θρίλερ με 12χρονο αγόρι που βρίκεται σε κώμα – Οι γιατροί θέλουν να τον αποσυνδέσουν και οι γονείς ζητούν μια ευκαιρία

«Είναι ντροπή, είναι απολύτως ντροπιαστικό. Είναι αυτός ο δρόμος προς τα εμπρός σε αυτή τη χώρα, που μας επιτρέπεται να εκτελούμε παιδιά. Επειδή έχουν αναπηρίες;» ανέφερε η μητέρα του 12χρονου.

 

Ο 12χρονος Archie Battersbee και η δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του βρίσκονται στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ, καθώς σήμερα βάσει δικαστικής απόφασης, το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται θα έπρεπε να βγάλει το παιδί από τη μηχανική υποστήριξη, όμως η απόφαση αναβλήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Archie τραυματίστηκε σοβαρά όντας μέσα στο σπίτι του, στο Southend του Essex, τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα η μητέρα βρήκε τον γιο της αναίσθητο με ένα δέσιμο στο κεφάλι του, πιστεύοντας ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση.

Advertisements

Έκτοτε ο 12χρονος δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και διατηρείται στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, μηχανικής υποστήριξης και φαρμακευτικών θεραπειών. Το νοσοκομείο κρίνει ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και ότι σε κάθε περίπτωση για το παιδί δεν υπάρχουν ελπίδες.

Οι γονείς του ισχυρίζονται ότι η διακοπή της θεραπείας θα παραβίαζε τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Τι δηλώνουν οι γονείς του 12χρονου

Η οικογένεια του Archie Battersbee κατέθεσε σήμερα αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για να αναβληθεί η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου να βγει το παιδί από τη μηχανική υποστήριξη.

Advertisements

Η μηχανική υποστήριξη ζωής του 12χρονου επρόκειτο να διακοπεί στις 11 το πρωί σήμερα (τοπική ώρα Αγγλίας), αφού η οικογένειά του έχασε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη διατήρησή της. Αλλά η μητέρα του Archie, Hollie Dance, δήλωσε ότι της είπαν ότι το παιδί δεν θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη όσο εξετάζεται η αίτησή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Ελπίζω ότι (το ΕΔΑΔ) θα παρέμβει και θα δώσει στον Archie το δικαίωμα να ζήσει. Νομίζω ότι το αξίζει. Δεν θα παραιτηθούμε από τον Archie μέχρι τέλους» δήλωσε η μητέρα προσθέτοντας πως έχει έρθει σε επαφή με γιατρούς στην Ιαπωνία και την Τουρκία, οι οποίοι λένε ότι έχουν ιατρικές θεραπείες που θα βοηθήσουν τον Archie να ανακάμψει.

Ο Alistair Chesser, επικεφαλής ιατρός του Barts Health NHS Trust, δήλωσε: «Σύμφωνα με τις οδηγίες των δικαστηρίων, θα συνεργαστούμε με την οικογένεια ώστε να προετοιμαστούμε να βγάλουμε το παιδί από τη μηχανική υποστήριξη, αλλά δεν θα προβούμε σε καμία αλλαγή στη φροντίδα του Archie μέχρι να επιλυθούν τα εκκρεμή νομικά ζητήματα».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Archie Battersbee σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Είναι σωστό οι αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του Archie να λαμβάνονται από ειδικούς γιατρούς και τα δικαστήρια».

 

Τέλος, μητέρα του 12χρονου ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Είναι ντροπή, είναι απολύτως ντροπιαστικό. Είναι αυτός ο δρόμος προς τα εμπρός σε αυτή τη χώρα, που μας επιτρέπεται να εκτελούμε παιδιά. Επειδή έχουν αναπηρίες;», ενώ για τον γιο της πρόσθεσε «σημείωνε πρόοδο με πολλούς τρόπους. Παίρνει τρία φάρμακα, απορροφά την τροφή, έχει πάρει βάρος».

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα