Θpίλεp δίχως τέλος με τον θάνατο της Ελένης: Πολλά τα σκοτεινά σημεία, τα ερωτήματα και τα κενά στην υπόθεση θανάτου της 14χρονης

 

Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τον θάνατό της αφορά σε ερωτήματα που θα αποκαλύψουν εάν υπήρχε θανατηφόρα έκθεση του παιδιού ή ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το 14χρονο παιδί χτύπησε στις 4 Ιανουαρίου του 2022 μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του, αλλά ο θάνατός του μετά από 6 μήνες νοσηλείας, άλλαξε όλα τα δεδομένα.

Advertisements

Η άτυχη κοπέλα κηδεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, ντυμένη νυφούλα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Οι συγγενείς της μικρής όταν την μετέφεραν τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο του Βόλου, δήλωσαν στους γιατρούς πως είχε πάθει ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο, ενώ και τους ίδιους τους χτύπησε το ρεύμα στην προσπάθειά τους να την βγάλουν έξω από αυτό. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου παρέλαβαν το παιδί χωρίς σφυγμό, με ανακοπή καρδιάς και μετά τις προσπάθειες ανάνηψης την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο.

Στην έκθεση εισαγωγής δεν αναγράφεται πουθενά πως το παιδί έφερε τραύματα, κάταγμα στο κεφάλι και εκδορές ενώ η έρευνα της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς όπου έμενε, αποκάλυψε πως γινόταν ρευματοκλοπή.

Στο Ιπποκράτειο όπου διακομίστηκε η Ελένη, οι γιατροί είχαν διαγνώσει οίδημα στην περιοχή του εγκεφάλου και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Advertisements

 

Επίσης, στην έκθεσή τους αναφέρεται ότι δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου στο σώμα ηλεκτρικού ρεύματος ενώ δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα ευρήματα στον εγκέφαλο, εκτός από το οίδημα.

Η εισαγγελέας έθεσε τον «οδικό χάρτη της έρευνας και όλα τα στοιχεία θα τεθούν υπόψη του ιατροδικαστή στη Θεσσαλονίκη».

Advertisements

Τα κενά στην υπόθεση θανάτου της 14χρονης

Όπως αναφέρει το gegonota.news, στο σπίτι που έμενε η Ελένη, στον οικισμό του Αλιβερίου στη Νέα Ιωνία, θα γίνει αυτοψία στο μπάνιο καθώς και σε όλο το σπίτι και θα κατατεθεί πραγματογνωμοσύνη από ηλεκτρολόγο μηχανικό που θα επιλέξει η Αστυνομία.

Ο μηχανικός θα λύσει με το πόρισμα του τις απορίες- ακόμα και για το εάν μπορεί να πάθει κανείς, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ηλεκτροπληξία – χωρίς να φέρει εγκαυματικά στοιχεία και σημάδια που να πιστοποιούν ότι χτυπήθηκε από ρεύμα.

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία σύνδεσης του ρεύματος στο σπίτι, οι ηλεκτρικές συσκευές του μπάνιου και θα δοθεί απάντηση άμεσα για το εάν υπάρχει ακόμα ρευματοκλοπή. Επιπλέον, θα δοθεί λεπτομερής φάκελος για την κατάληξη κάθε καλωδίου και ηλεκτρολογικής σύνδεσης και ύπαρξης ηλεκτρικής συσκευής του μπάνιου και του σπιτιού.

 

Advertisements

Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από τον παππού και την γιαγιά της με τους οποίους έμενε μαζί και θα διευκρινιστεί εάν η Ελένη μεταφέρθηκε με το αγροτικό τους στο Νοσοκομείο φορώντας βρεγμένα ρούχα ή την έντυσαν οι ίδιοι.

Θα απαντήσουν και στο ερώτημα εάν φορούσε παντόφλες, όταν την βρήκαν. Θα διευκρινιστεί εάν η Ελένη είχε βγει νωρίτερα από το σπίτι για βόλτα, τι ώρα γύρισε και εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οτιδήποτε άλλο.

Θα κατατεθούν ιατρικοί φάκελοι από τα Νοσοκομεία του Βόλου και της Θεσσαλονίκης και θα οριστεί ιατροδικαστής που θα ερευνήσει τα αίτια πρόκλησης της ανακοπής.

Οι εξετάσεις που περιλαμβάνονται στους ιατρικούς φακέλους θα αποδείξουν εάν το παιδί έπασχε από καρδιακό πρόβλημα που δεν είχε διαγνωστεί σε νεαρότερη ηλικία, αλλά και τον λόγο που προκλήθηκε οίδημα στον εγκέφαλο.

Advertisements

Advertisements