Μην χασετε

Θεοφανία Παπαθωμά: «Αυτό που βίωσα στο σπίτι που γέννησα μόνη μου είναι μια μυσταγωγία. Είσαι εσύ κι ο Θεός. Τίποτα άλλο»

Η Θεοφανία Παπαθωμά μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή της να γεννήσει το παιδί της στο σπίτι ενώ εξήγησε πως ήταν κάτι που επιθυμούσε να συμβεί από την πρώτη της γέννα.

 

«Το κυριότερο θέμα στη ζωή μας είναι ο φόβος, αυτός μας κρατά πίσω από τα καλύτερα πράγματα. Αν είχαμε ξεπεράσει το φόβο, θα ήμασταν όλοι σε άλλο επίπεδο και θα είχαμε κάνει θαύματα. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εγωισμό μας και το φόβο. Για να τον καταπολεμήσεις πρέπει να έχει μεγάλη πίστη. Το είχα πάντα στο μυαλό μου απλά δεν μου είχε ανοίξει ο δρόμος. Το σκεφτόμουν από την Αγάπη και το είχα πει στον μαιευτήρα μου… Μετά ήμουν αποφασισμένη κι άρχισα να το ψάχνω κι όπως έψαχνα, βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο.

Advertisements

 

Δεν υπάρχει ωραιότερη εμπειρία από αυτήν. Δεν έχω κάνει τίποτα καλύτερο στη ζωή μου. Έχω γεννήσει τρία παιδιά, τα δύο στο μαιευτήριο με ασφάλεια και πολύ ωραία. Ειδικά αν έχεις θέματα, το μαιευτήριο σώζει ζωές αλλά αυτό που βίωσα στο σπίτι μόνη μου -γέννησα σχεδόν μόνη μου, η μαία μπήκε μέσα τα τελευταία πέντε λεπτά- είναι άλλο πράγμα, μια μυσταγωγία, μια ιερή στιγμή που τη βιώνεις όπως πρέπει χωρίς θορύβους και παρεμβάσεις. Είσαι εσύ κι ο Θεός. Τίποτα άλλο» ανέφερε η Θεοφανία Παπαθωμά.

 

thecaller.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα