Μην χασετε

Θέμις Μπαζάκα: «Τα θρησκευτικά πρέπει να μην διδάσκονται στα σχολεία»

Η Θέμις Μπαζάκα παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά «Μάγισσα».

Advertisements

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ανέφερε τη μεγάλη αλλαγή που υπέστη, χρειάζοντας 6 ώρες για το ντεκαπάζ των μαλλιών και την τοποθέτηση των τρεσών. Ωστόσο, αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των κοινωνικών μέσων, τα οποία χαρακτήρισε ως “βόθρο”, ενώ επανέλαβε τη θέση της σχετικά με την ανάγκη απομάκρυνσης των θρησκευτικών μαθημάτων και της σeξουαλικής αγωγής από τα σχολεία.

“Καθώς περνάνε τα χρόνια, γίνεσαι κάπως πιο ανελέητος επειδή χάνεται η αθωότητα της νεανικής ηλικίας. Αυτό συμβαίνει και σε μένα· γίνομαι πολύ αυστηρή και αν κάποιος συνάδελφος του φερθούν άσχημα και κάποιος τον αδικεί, τότε κάτι μέσα μου με πνίγει και δεν σκέφτομαι ούτε το κόστος, ούτε τίποτα. Αν δεν μιλήσω, απλά δεν μπορώ, θα σκάσω”, δήλωσε η Θέμις Μπαζάκα.

Για να συμπληρώσει: «Βλέπω πως φεύγουν όλοι σαν τις μαϊμούδες, χάνονται πίσω από τα δέντρα. Λένε “Δεν παίρνω θέση” και “Δεν θέλω να προσβάλλω”. Πολλοί είναι έτσι και δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους. Εγώ δεν είμαι έτσι».

Ο λόγος που δέχτηκε επίθεση η Θέμις Μπαζάκα

Στη συνέχεια η πρωταγωνίστρια μίλησε για την απόφασή της να μην έχει social media: «Από θέση δεν έχω ούτε Facebook ούτε Instagram ούτε TikTok ούτε τίποτα. Έχουν γίνει ένα εργαλείο κακίας, βίας και είναι φρικτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να γράψουν τόσο άσχημα πράγματα για κάτι απλό, επειδή μπορεί κάτι να μην τους αρέσει. Ένα κουτσομπολιό και ένας βόθρος πραγματικά, δεν θέλω να ακούω τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει, ό,τι θέλουν ας πουν για μένα»

Η Θέμις Μπαζάκα αναφέρθηκε στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε στο θέατρο, ενώ επέμεινε στην αρχική της θέση, για τα θρησκευτικά και τη σeξουαλική αγωγή: «Την πρώτη μέρα με τρόμαξε η επίθεση που δέχτηκα μετά τις δηλώσεις μου, γιατί ήμουν σε θέατρο και μας κυνηγούσαν οι κάμερες, διάφορος κόσμος τηλεφωνούσε και έλεγε να μου μεταφέρουν βρισιές. Συνεχίζω και επιμένω ότι πρέπει να βγουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία και να μπει η σeξουαλική αγωγή».

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα