Μην χασετε

Τα ανίψια μου έσπασαν το ακριβό μου συλλεκτικό βάζο -Αναρωτιέμαι αν πρέπει ζητήσω τα χρήματα από τους γονείς τους

Τα ανίψια μου τα υπεραγαπάω αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω κάτι που συνέβη και με ενόχλησε πολύ. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παιδιά δεν ήθελα να κάνω. Αγαπw τη ζωή μου όπως είναι, αγαπw την καριέρα μου, έχω τους φίλους και τις φίλες μου και περνάμε πολύ καλά.

Advertisements

Το μότο «Σύζυγος-παιδιά» δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει ιδιαίτερα. Έχω τρία ανίψια, παιδιά της μεγαλύτερης αδερφής μου, τα οποία γεμίζουν την όποια έλλειψη μπορεί να μου δημιουργηθεί.

 

Με τα ανίψια μου τα πάω πολύ καλά. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα παίρνω σπίτι μου και κοιμόμαστε μαζί. Λατρεύω το χρόνο που περνάω μαζί τους και δεν είναι λίγες οι φορές που παρακαλάω να είχα λίγες ακόμη ώρες μαζί τους. Είναι λίγο ζωηρά αλλά τα κουμαντάρω.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα γενέθλια και είχα αρκετό κόσμο στο σπίτι. Την αδερφή μου με τον άντρα της και τα παιδιά, τα άλλα μου αδέρφια, τους γονείς μου, συναδέλφους, φίλους και φίλες… Εκείνο το βράδυ δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά γιατί έπρεπε κάποιος να περιποιηθεί τους καλεσμένους. Δεν ξέρω τί τα είχε πιάσει αλλά ήταν πολύ ζωηρά και όσες φορές και αν τους ζήτησα και εγώ και η μαμά τους να κάτσουν ήσυχα και να παίξουν δεν άκουγαν κανέναν. Αντίθετα έτρεχαν γύρω γύρω στο σαλόνι φωνάζοντας και ενοχλώντας τους πάντες.

 

 

Σε κάποια φάση το μεγάλο μου ανίψι έσπρωξε το μεσαίο, το μεσαίο έπεσε πάνω στο μικρό και το μικρό με τη σειρά του έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι που έχω στη γωνία με ένα πολύ ακριβό βάζο πάνω του. Το αποτέλεσμα ήταν το βάζο να πέσει κάτω και να γίνει χίλια κομμάτια . Δεν ξέρω πως συγκρατήθηκα εκείνη τη στιγμή και δεν έβαλα τις φωνές.

 

Advertisements

Κατάλαβαν αμέσως το λάθος τους και από κείνη την ώρα έκατσαν σε μία άκρη και δεν ξανακουνήθηκαν. Οι γονείς τους δεν τα μάλωσαν για τη ζημιά που έκαναν, αντίθετα όταν είδαν πόσο ενοχλήθηκα μου είπαν «Όταν περιμένεις κόσμο και έχεις παιδιά στο σπίτι καλό θα ήταν να μην αφήνεις πολύτιμα πράγματα εκτεθειμένα». Τέτοιο θράσος. Εγώ πάλι από τη μεριά μου λέω «Αν δεν μπορείς να κουμαντάρεις τα παιδιά σου καλύτερα μην κάνεις».

Σημασία έχει ότι η ζημιά έγινε. Το βάζο αυτό το είχα αγοράσει από το Murano της Ιταλίας και ήταν συλλεκτικό κομμάτι εκτός από πανάκριβο. Ποιος θα μου το αντικαταστήσει τώρα; Από εκείνη την ημέρα δεν ξανάγινε καμία κουβέντα. Η αδερφή μου και ο άντρας της δεν μπήκαν καν στον κόπο να μου ζητήσουν συγγνώμη, πόσο μάλλον να πληρώσουν τη ζημιά που έκαναν τα παιδιά τους, όχι ότι περίμενα το αντίθετο, οπότε σκέφτομαι σοβαρά μήπως και τους ζητήσω εγώ τα λεφτά. Δουλεύω τόσα χρόνια και κάνω αυστηρή οικονομία για να πάω ένα ταξίδι έστω μία φορά το χρόνο. Δεν θα την πληρώσω εγώ επειδή η αδερφή μου και ο άντρας της δεν μπορούν να επιβληθούν στα παιδιά τους και τα έχουν κάνει κακομαθημένα.

 

 

Αν θέλουν να τα πάμε καλά, καλά θα κάνουν να πληρώσουν το βάζο που έσπασαν τα παιδιά τους αλλιώς προβλέπω να τσακωνόμαστε άσχημα. Αγαπάw τα ανίψια μου αλλά όλα έχουν ένα όριο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Σε μερικά πράγματα οφείλουμε να είμαστε τυπικοί και συνεπείς. Αν η αδερφή μου και ο γαμπρός μου δεν είναι από μόνοι τους, τότε θα τους κάνω εγώ…

Βάσια

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα