Μην χασετε

Σuγκινεί μαθητής γυμνασίου της Λάρισας: «Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά – Να μην περάσει κανείς ό,τι περάσαμε»

Κάποιοι μαθητές δεν είχαν μάθημα σήμερα καθώς είναι παιδιά που κατοικούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει. Τα σχολεία τους και τα σπίτια τους βρίσκονται ακόμη βυθισμένα στη λάσπη.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους που πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας, ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε, έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά» είπε ο Άγγελος μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε «το νερό στο σπίτι του έφτασε τα τρία μέτρα» και εκείνος και η οικογένειά του έφυγαν όταν ήταν ενάμιση μέτρο και ήρθε μήνυμα από το 112.

Τώρα μένουν σε ξενοδοχείο, ενώ ο νεαρός μαθητής περιέγραψε και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν όταν έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και εκείνοι να κάνουν κλήσεις στην πυροσβεστική χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν. Τελικά έφυγαν από το σπίτι τους με βάρκα.

Advertisements

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον μικρό μαθητή αν έχει βρεθεί με τους φίλους του είπε: «Όχι, δεν ξέρω που είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κ εμείς».

 

ertnews.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα