Μην χασετε

Sugaring: Η υγιεινή εναλλακτική για το κερί στην αποτρίχωση είναι η ζάχαρη

Καθώς ζεσταίνει ο καιρός, το ίδιο συμβαίνει και με την ανάγκη για απαλό, απαλλαγμένο από τρίχες δέρμα. Αλλά προτού να κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας για αποτρίχωση, σκεφτείτε το εξής: Υπάρχει μια φυσική, λιγότερο οδυνηρή, πιο υγιεινή εναλλακτική λύση αποτρίχωσης από το κερί. Η ζάχαρη! Ναι καλά διαβάσετε! Πρόκειται για το sugaring!

Τι είναι το sugaring;

To sugaring είναι μια τεχνική αποτρίχωσης που βασίζεται σε μια πάστα η οποία είναι παραδοσιακά φτιαγμένη από λεμόνι, ζάχαρη και νερό, αν και μερικά spa προσθέτουν, επίσης, μέλι και αιθέρια έλαια. «Οι γυναίκες προσελκύονται όλο και περισσότερο από την καθαρή ομορφιά και τις καθαρές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας, γι ‘αυτό πρόκειται για μια ιδανική επιλογή για όσες αναζητούν περισσότερα φυσικά προϊόντα», λέει στο Women’s Health, η Whitney Bowe, η οποία είναι δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη. Οι τυπικοί τύποι κεριού έχουν ρητίνες και συχνά και συντηρητικά, τα οποία, αν και δεν έχουν χαρακτηριστεί ως μη ασφαλή, μπορούν να ερεθίσουν τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα (και δεν είναι και καλά για το περιβάλλον).

Αλλά αυτό που κάνει το sugaring να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, είναι το γεγονός ότι είναι πολύ πιο ευχάριστο και ήπιο για το δέρμα. «Το κανονικό κερί πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να κολλήσει στο τρίχωμα και στη συνέχεια στεγνώνει και γίνεται στερεό όταν κρυώνει», λέει η Bowe. Έχετε τον κίνδυνο θερμικών εγκαυμάτων, μια αρκετά συνηθισμένη παρενέργεια, ειδικά με λιγότερο έμπειρες αισθητικούς.

Ενώ τα θερμικά εγκαύματα είναι συνήθως ένα προσωρινό πρόβλημα (κόκκινο και ζεστό, όπως ένα ηλιακό έγκαυμα), η θερμότητα μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, κάτι που μπορεί να σας αφήσει με ουλές ή αποχρωματισμό.

Advertisements

Η πάστα ζάχαρης, από την άλλη πλευρά, μοιάζει περισσότερο με μια ζύμη. Το βασικό στοιχείο του μείγματος είναι η ιδανική θερμοκρασία για να είναι εύκαμπτο, αλλά χωρίς να γίνει καυτό, καθώς η κολλητικότητα του δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος θερμικής καύσης.

Επιπλέον, «το τυπικό κερί προσκολλάται πολύ επιθετικά στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, οπότε όταν τραβάει τις τρίχες, μπορεί να βγάλει έξω και ζωντανά στρώματα του δέρματος», λέει η Bowe. Το sugaring υποτίθεται ότι προσκολλάται μόνο στο νεκρό στρώμα των κυττάρων του δέρματος και στον στύλο της τρίχας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον παράγοντα του πόνου. Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί να περάσει από την ίδια περιοχή μερικές φορές, αλλά επειδή είναι τόσο ήπιο, δεν μπορεί να βλάψει ή να προκαλέσει ερεθισμό.

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι με το sugaring;

Όταν εμπλέκεται το δέρμα, υπάρχει πάντα λόγος να είσαι προσεκτική. «Θα μπορούσε να μεταδοθεί μια βακτηριακή μόλυνση», λέει η Bowe, «Οπότε πάντα πρέπει να βεβαιώνεσαι ότι η αισθητικός σου ετοιμάζει μια νέα πάστα για σένα».

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χυμός λεμονιού, ένα από τα κύρια συστατικά της πάστας, είναι εξαιρετικά όξινος και αν χρησιμοποιηθεί σε ακατάλληλη αναλογία, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει χημικό κάψιμο. Αυτό είναι μάλλον απίθανο, αλλά, το οξύ μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα, οπότε σκεφτείτε το αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για το Βrazilian σας. Επίσης τα πρόσθετα αιθέρια έλαια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, οπότε «καλό είναι να ζητήσεις ένα δείγμα από την αισθητικό για να το δοκιμάσεις στο σπίτι», προτείνει η Bowe.

Και μην ξεχνάς: Εξακολουθείς να αφαιρείς τρίχες, γι ‘αυτό να βεβαιωθείς ότι έχουν την κατάλληλη ανάπτυξη και να φοράς χαλαρά ρούχα μετά την αποτρίχωση, ώστε το δέρμα σου να μπορεί να αναπνέει.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα