Μην χασετε

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να «σeξοuαλικοποιήσει» τα πάντα αυτή η μητέρα ξανασχεδιάζει τις παιδικές κούκλες όπως πρέπει να είναι

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να “σeξουαλικοποιήσει” τα πάντα, ακόμα και τις κούκλες με τις οποίες παίζουν τα μικρά παιδιά, η Αυστραλή καλλιτέχνης Sonia Singh, με τη βοήθεια της μητέρας της, δημιούργησαν τις Tree Change Dolls, ένα project που έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλου του πλανήτη.

 

Οι Tree Change Dolls προέρχονται από κούκλες που πωλούνταν στα καταστήματα ή που βρέθηκαν πεταμένες στον δρόμο και που κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν οι προκλητικές εμφανίσεις, τα έντονα βαμμένα μάτια χείλη, τα “μεγαλίστικα” χτενίσματα και γενικώς τα χαρακτηριστικά που καθόλου δεν θυμίζουν “κούκλα” πόσο μάλλον, με την έννοια που ένα παιδί πρέπει να την καταλαβαίνει.

Advertisements

 

Η Sonia, λοιπόν, συγκεντρώνει τέτοιες κούκλες, τους αλλάζει κυριολεκτικά το Lifestyle και τις βάζει στον… ίσιο δρόμο! Τις ξεβάφει, ξανασχεδιάζει τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μοιάζουν με αυτά ενός παιδιού και ράβει γι’αυτές νέα ρούχα.

 

Advertisements

Όπως η ίδια λέει “Οι αδερφές μου κι εγώ μεγαλώσαμε με κούκλες από δεύτερο χέρι και με φτιαγμένα από εμάς παιχνίδια. Προσωπικά λατρεύω να επιδιορθώνω πράγματα και να τους δίνω νέα ζωή. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις μεταποιήσεις σε αυτές τις κούκλες, όταν έχασα την δουλειά μου ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα της Αυστραλίας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει την επιχορήγησή τους, το 2014. Ενώ, λοιπόν, έμεινα στο σπίτι, μεγαλώνοντας τη μικρή μου κόρη, άρχισα να ασχολούμαι με αυτό το project, το οποίο πλέον έχει πολύ μεγάλη απήχηση!”

 

Η Sonia πουλάει πλέον τις κούκλες της μέσω του Etsy.com, ωστόσο μέσα από τις σελίδες της δίνει συμβουλές στους γονείς για το πώς να “αλλάξουν” οι ίδιοι τις κούκλες των παιδιών τους, χαρίζοντάς τους πιο φυσικά χαρακτηριστικά.

 

Advertisements

Από infokids.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα