Μην χασετε

S∈xting με πρώην σχέση: Τι σημαίνει όταν ψάχνεις το κινητό του;

Το κινητό του είναι εκεί, στο κομοδίνο. Είσαι τόσο κοντά του. Και εκείνος είναι στο μπάνιο. Είναι η τέλεια ευκαιρία. Έχεις τον χρόνο να το κάνεις. Έχεις χρόνο να ψάξεις το κινητό του που τόσο απεγνωσμένα θες.AdTech Ad

Ένα είναι όμως, το ερwτημα: Θα το κάνεις; Μέσα σου κάτι σε «τρώει» και επιθυμείς διακαώς να το ξεκλειδώσεις και να τρυπώσεις σε αυτό τον κόσμο που σου απαγορεύει. Και δεν μιλάμε για την περίπτωση που η ανασφάλεια και η αμφιβολία είναι μέρος του χαρακτήρα σου.

Σού έχει δώσει αφορμές;

Αλλά για τη συνθήκη όπου το αγόρι σου σού έχει δώσει αφορμές. Όπως για παράδειγμα, ότι όσο διάστημα είστε μαζί, έκανε s∈xting και αντάλλαξε μηνύματα σ∈ξουαλικού περιεχομένου με μια πρώην σχέση του. Βέβαια, να σημειωθεί πως σε τέτοια περιστατικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που το έμαθες.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Advertisements

Σού το είπε ο ίδιος ή μήπως το ανακάλυψες μόνη σου; Ίσως να «πήρε» κάτι το αυτί σου άθελά σου. Αν πάλι, το ανακάλυψες μόνη σου ψάχνοντας το κινητό του, αυτό και μόνο σημαίνει πως ήδη δεν ένιωθες ασφαλής μέσα στη σχέση και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τη Ψυχολόγο Νάσια Σκαμπαρδώνη.AdTech Ad

Είναι εύλογο να βιώσεις την απόρριψη

Αυτό και μόνο θα πρέπει να σε προβληματίσει. Από τη στιγμή δε, που επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες σου είναι κατανοητό πως η ανασφάλεια διογκώθηκε. Άσε που ήδη έχει αντιληφθεί τη δυσκολία από εδώ και στο εξής.

Όπως μας απαντά η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια, όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει κάτι τέτοιο νιώθει προδομένη και ειδικά στην περίπτωση της εξήγησης που σου δίνει. Είναι εύλογο να βιώσεις το συναίσθημα της απόρριψης, της ανεπάρκειας και ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ».

Γιατί διστάζουν να μοιραστούν τις σ∈ξουαλικές φαντασιώσεις τους;

Οι άντρες και ειδικά οι πατεράδες σύζυγοι από την εμπειρία μας βλέπουμε αρκετές φορές να υποστηρίζουν ότι τις κρυφές σ∈ξουαλικές φαντασιώσεις τους διστάζουν να τις μοιραστούν με τη σύντροφό τους λόγω σεβασμού. Ωστόσο, νιώθουν πιο απελευθερωμένοι να τις εκφράζουν σε μια γυναίκα που την έχουν συνδέσει καθαρά σ∈ξουαλικά με τη ζωή τους.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να κατηγορείτε τον εαυτό σας αν εκείνος δεν σου εκφράσει τα θέλω του. Αλλά εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: Πώς είναι η σ∈ξουαλική σας ζωή; Μήπως δεν είναι μόνο το ερwτικό κομμάτι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν αμφιβολίες. Μήπως υπάρχουν χαρακτηριστικά του που έδειχναν πως δεν σε ικανοποιούν- γενικά- στη σχέση;

Advertisements

Είσαι σε θέση να προσπαθήσεις;

Από την άλλη, σύμφωνα με τη γνωστή Ψυχολόγο, είναι λογικό να εκφράζεις τη θλίψη σου. Για αυτό είναι καλό να σκεφτείς πολύ καλά αν είσαι σε θέση να κάνεις μια προσπάθεια και να ξαναδείς αν μπορείς να προχωρήσεις σε αυτή τη σχέση. Η απόφαση είναι δική σου.

Στην περίπτωση που επιθυμείς να δώσεις μια ευκαιρία, κάνε μια ειλικρινή κουβέντα με αυτόν τον άνθρωπο και μίλα ανοιχτά και για το σ∈ξουαλικό κομμάτι. Εξήγησέ του ότι θες να συμμετέχεις στις σ∈ξουαλικές του φαντασιώσεις και να μην σε… κλείνει απ’ έξω. Μάλιστα, προσπάθησε να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Ας μην είσαι καχύποπτη

Όπως υποστηρίζει και η Ψυχοθεραπεύτρια, μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί από την πλευρά σου να αφήσεις πίσω το συμβάν και να επιχειρήσεις να τον εμπιστευτείς ξανά. Αν ξεκινήσεις με καχυποψία, το μόνο που θα πετύχεις είναι να ταλαιπωρηθείτε κι οι δύο.

Επίσης, πρέπει να δείξεις υπομονή ώστε να «μάθει» κάποιους χειρισμούς όσον αφορά στη σχέση, αν φυσικά θέλει χωρίς εσύ να τον πιέσεις. Πρέπει να καταλάβετε πως δεν θα κάνετε κάτι ο ένας για τον άλλον με πίεση, αλλά θα κάνετε πράγματα για τη σχέση επειδή θέλετε να συνυπάρξετε.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Αν το θεωρείς ήδη… βουνό όλο αυτό, τότε η συμβουλή της κας Σκαμπαρδώνη να μην πιέσεις καταστάσεις και να αφήσεις τον εαυτό σου να πενθήσει αυτή τη σχέση που τελείωσε. Δες το σαν μια ευκαιρία ανασυγκρότησης, ώστε να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Αν το κάνεις αυτό, θα ελκύεις στο μέλλον ένα μοτίβο σχέσης που θα σε καλύπτει.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα