Μην χασετε

Ραγίζει καρδιές η Βάνα Μπάρμπα: «Είναι τρομερό το συναίσθημα να μη σε αναγνωρίζει ο άνθρωπος που σε γέννησε»

Η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και μίλησε για τη μητέρα της η οποία τα τελευταία χρόνια πάσχει από άνοια

 

«Η μητέρα μου έχει άνοια, το οποίο για μένα είναι ένα άλλο σοκ, πέρα από την υγεία μου. Το Πάσχα που πήγα, κοιμόταν από τις 8 και εγώ τη φυλούσα. Έβλεπα το κερί της Ανάστασης και σκεφτόμουν ότι τώρα εγώ είμαι ο γονιός κι εκείνη το παιδί. Άλλο ένα μάθημα της ζωής… Τώρα η μητέρα μου είναι στο χωριό με τον πατέρα μου και μια γυναίκα που την προσέχει».

Στην ερώτηση αν η μητέρα της αναγνωρίζει την κόρη της Φαίδρα αλλά και αν θυμάται την αδερφή της που έφυγε από καρκίνο η ηθοποιός απαντά: «Ναι, αλλά κάποιες φορές τα χάνει, δεν γνωρίζει τον τόπο και τον χρόνο. Αμυδρά όμως θυμάται».

Advertisements

«Την αδερφή μου δεν τη θυμάται. Έπαθε άνοια πριν από 3, 4 χρόνια όταν συνέβη αυτό με την αδελφή μου. Θυμάται κατά καιρούς όλα τα άλλα – τον Εμφύλιο, τα νιάτα της, τη φτώχεια -, αλλά δεν θυμάται την κόρη της. Ζει σε έναν άλλον κόσμο, όπου δεν πονά ψυχικά. Εγώ πονάω γιατί έχω μνήμες, ο πατέρας μου και οι ανιψιές μου το ίδιο, όλοι θυμόμαστε. Εκείνη όμως όχι. Δεν είναι λοιπόν αυτό ένα είδος προστασίας; Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια της αδελφής μου, με τσάκισε, απλώς μαθαίνω να ζω με αυτήν. Έχω καλούς φίλους, τις ανιψιές μου και το γαμπρό μου, τους οποίους βλέπω και θυμάμαι πράγματα από εκείνη».

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα