Πως να φτιάξετε χορταστικές, λαχταριστές quesadillas κοτόπουλο. Το τέλειο, μεξικάνικο, σνακ για να σε κρατήσει, φυσικά και για παιδιά και για ενήλικες.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 2 τορτίγιες 30 εκ.
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κλασικός κύβος κότας
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ χυμό lime
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κομμένο σε φέτες κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, έναν κλασικό κύβο κότας και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες κοτόπουλο για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και το αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι για 3 λεπτά τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε επίσης στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι 5 ml ελαιόλαδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το αλείφουμε με το λάδι πάπρικας, τοποθετούμε από πάνω τη μια πίτα, απλώνουμε το μισό τυρί ώστε να πάει παντού, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετούμε τη δεύτερη πίτα και πιέζουμε καλά με το χέρι για να κολλήσει. Αλείφουμε και την πάνω μεριά της πίτας με λάδι πάπρικας και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, γύρω στα 10 λεπτά για να καραμελώσουν καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το κόλιανδρο, τα χτυπάμε για να γίνουν ένα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το κόλιανδρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
8Κόβουμε τις quesadillas σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε με τη σάλτσα.