Μην χασετε

«Ψυχολογικός βιασμός»: Η Hellenic Train επέστρεψε στις οικογένειες τα χρήματα του εισιτηρίου για το μοιραίο τρένο!

Το χρηματικό ποσό που ισούται με το αντίτιμο του εισιτηρίου που είχαν πληρώσει θύματα και επιζώντες της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 162 που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη κατέβαλε η Hellenic Train στις οικογένειές τους.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο  Τα στοιχεία τους υπήρχαν στην βάση δεδομένων της εταιρείας. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν ήταν ανάλογα και της απόστασης που είχε διανύσει το εκάστοτε άτομο καθώς κάποιοι επιβάτες είχαν μπει από την Αθήνα και άλλοι από την Λάρισα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η καταβολή έγινε γιατί το δρομολόγιο θεωρήθηκε «μη ολοκληρωμένο».

Advertisements

Δείτε φωτογραφία:

 

Η αποζημίωση

Η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της λίγες μέρες πριν ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων  ότι πρόκειται να καταβληθούν 42.000 ευρώ ως προκαταβολή ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα