Μην χασετε

«Προσφέραμε διαμονή, αλλά δεν δέχθηκαν» δηλώνει η Ι. Μ. Ηλείας για την 50χρονη και τον 93χρονο πατέρα της που ζουν σε αμάξι

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει πως έχει προσφέρει διαμονή στην 50χρονη και τον 93χρονο πατέρα της, που ζουν εδώ και οκτώ μήνες σε αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα, αλλά δεν δέχτηκαν.

Advertisements

 

Συγκεκριμένα η Μητρόπολη παρουσίασε το σχετικό έγγραφο, όπου αναφέρονται όλες οι ενέργειες για τη φιλοξενία της Στυλιανής Παναγιωτοπούλου και του πατέρα της, Παναγιώτη. Σύμφωνα με το patrisnews.com, το έγγραφο έχει υπογραφεί από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

«Με την περίπτωση αυτή η Μητρόπολή μας έχει πολλές φορές ασχοληθεί, επειδή μας απασχόλησαν συγγενείς των, ιερείς της Πόλεως Αμαλιάδος και ο Εφημέριος Δουνεΐκων και εσείς. Όμως η κυρία Παναγιωτοπούλου θέλει βοήθεια, όπως τη θέλει αυτή και όχι όπως εμείς μπορούμε και μάλιστα με πλήρη λύση του προβλήματός της, όπως να φιλοξενηθεί στον Άγιον Αθανάσιον Κουρούτας, η ακόμα καλύτερα, να φιλοξενηθεί στον Άγιον Νικόλαον Σπάτα με φαγητό και με ό, τι άλλο χρειάζονται. Αλλά δεν εδέχθησαν», αναφέρεται στο έγγραφο.

 

Αμαλιάδα: Άστεγοι 50χρονη μαζί με τον πατέρα της

Άστεγοι εδώ και οκτώ μήνες μια 50χρονη και ο 93χρονος πατέρας της στην Αμαλιάδα, αναγκάζονται να διανυκτερεύουν και να περνούν αρκετές ώρες της ημέρας στο αυτοκίνητο.

 

Advertisements

 

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στην Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντα μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη…», εξομολογείται η κυρία Στέλλα Παναγιωτοπούλου.

 

 

«Ήδη, ξεχαστήκαμε…» τονίζει και προσθέτει με παράπονο: «Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ό, τι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα».

«Θέλω να με εμπιστευτούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών. Είμαστε άνθρωποι που είχαμε δουλέψει, είχαμε περιουσία και κάποια στιγμή όλα μας πήγαν ανάποδα, όπως συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν», αναφέρει.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα