Μην χασετε

Πρoς τα πoυ περιστρέφεται η χoρεύτρια; Tο τεστ-oφθαλμαπάτη πoυ φανερώνει τoν τρόπo σκέψης σου

Ιδιοφυΐα: Έχετε δει κάποια οφθαλμαπάτη, η οποία έχει να κάνει με μία χορεύτρια που περιστρέφεται; Σε περίπτωση που δεν έχετε δει, τότε καταλαβαίνετε πως έφτασε η ώρα για να το δοκιμάσετε. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα γνωστή ανά τον κόσμο τεχνική, η οποία αποκαλύπτει σε όποιον την επιχειρήσει, αν είναι ένα έξυπνο άτομο ή όχι. Δηλαδή, αν κάποιος είναι ιδιοφυΐα, εξαρτάται από τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Εσείς τι βλέπετε;

 

Ιδιοφυΐα: Ανακαλύψτε αν είστε έξυπνο άτομο

Η συνήθης εξήγηση μάλιστα που κυκλοφορεί υποδεικνύει ότι αν τη βλέπετε να περιστρέφεται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τότε, σημαίνει ότι λειτουργείτε με το δεξιό ημισφαίριο και είστε άνθρωποι δημιουργικοί.

Αν πάλι τη βλέπετε να περιστρέφεται αντίστροφα, τότε χρησιμοποιείτε το αριστερό ημισφαίριο και είστε λάτρεις της λογικής. Αν και η δημοφιλής ερμηνεία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς η περιστρεφόμενη χορεύτρια δεν είναι κατά κανένα τρόπο νευρολογικό τεστ!

Advertisements

Αντιθέτως, είναι μια απλή οπτική πλάνη που έχει σχέση με το φαινόμενο της διφορούμενης εικόνας. Ο λόγος που τη βλέπουμε να περιστρέφεται αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα είναι η έλλειψη άλλων οπτικών στοιχείων και κυρίως χωρικών δεδομένων για το βάθος της εικόνας, κι έτσι ο εγκέφαλός μας είναι υποχρεωμένος να μεταφράζει αυθαίρετα τη δισδιάστατη εικόνα στην τρισδιάστατη οπτική αντίληψη.

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα