Μην χασετε

Πως θα μακρύνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα: 4 συμβουλές για να τα βοηθήσεις

Αρκετές φορές, χωρίς να το καταλάβουμε, ταλαιπωρούμε τα νύχια μας, με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο εύθραστα και να έχουν περισσότερο ανάγκη από ουσιαστική φροντίδα και περιποίηση.

Αν θέλεις να αλλάξεις την κατάσταση και να φροντίσεις σωστά τα νύχια σου, ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές προς όφελος της υγείας τους!

 

-Πρόσεξε τη διατροφή σου

Είμαστε ό,τι τρώμε! Και όπως ακριβώς συμβαίνει και με πολλά άλλα πράγματα (πχ τα μαλλιά ή την επιδερμίδα μας), η διατροφή μας επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των νυχιών μας. Αν λοιπόν, στόχος σου είναι να έχεις μακριά και υγιή νύχια, δεν έχεις παρά να βάλεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και βιταμίνες, που βοηθούν ακόμη και στην ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών. Διαφορετικά, βάλε στο πρόγραμμα ένα συμπλήρωμα διατροφής με κερατίνη.

Advertisements

 

 

-Πες «ναι» σ’ ένα λαδάκι για τα πετσάκια

Αφού σταματήσεις να πειράζεις, να κόβεις ή να τραβάς τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου (btw, τα πετσάκια- παρανυχίδες επηρεάζουν τον τρόπο που μεγαλώνουν τα νύχια) φρόντισε να τα ενυδατώνεις σωστά, χρησιμοποιώντας σε καθημερινή βάση ένα λαδάκι (Cuticle Oil). Απορροφάται σχεδόν αμέσως, ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύοντας την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια και συμβάλλει στην ανάπτυξή τους, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά, ακόμη και μετά από συνεχόμενα μανικιούρ, που ενδεχομένως τα κάνουν πιο εύθραυστα. Υγιή πετσάκια σημαίνει υγιή νύχια!

Advertisements

 

-Φώναξε «ενισχύσεις» για τα νύχια σου και μόνο

Για να μακρύνουν τα νύχια (χωρίς να σπάνε φυσικά), πρέπει να είναι γερά. Σωστά; Αν θέλεις λοιπόν, να ενισχύσεις την ανάπτυξή τους, αυξάνοντας το πάχος και την αντοχή του νυχιού και της επιδερμίδας γύρω από αυτό, δεν έχεις παρά να κάνεις ένα διάλειμμα από το μανικιούρ (πόσο μάλλον το ημιμόνιμο, gel κλπ) και να εντάξεις στη ρουτίνα σου μία θεραπεία ενδυνάμωσης ή ένα θρεπτικό ενισχυτικό & ενδυναμωτικό νυχιών (nail strengthener), που θα τα ενισχύσει.

 

-Βάλε γάντια

Όταν τα νύχια απορροφούν πάρα πολύ νερό ή εκτίθενται σε σκληρές χημικές ουσίες, μπορεί να γίνουν πιο λεπτά, γεγονός που οδηγεί σε σπάσιμο, εμποδίζοντας γενικότερα την ανάπτυξή τους. Γι αυτό λοιπόν, φρόντισε κάθε φορά που κάνεις- για παράδειγμα- τις δουλειές του σπιτιού να τα προστατεύεις, φορώντας ένα ζευγάρι γάντια.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα