Τα μακαρόνια είναι ένα εύκολο φαγητό που μας βγάζει από τη δύσκολη στιγμή, όταν θέλουμε κάτι γρήγορο να φάμε.
Τις περισσότερες φορές όμως, κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, έτσι ώστε να περισσέψει και για το βράδυ, ή ακόμα και για την επόμενη ημέρα.
Έρχεται λοιπόν η ώρα να ξαναζεστάνουμε τα μακαρόνια. Ας δούμε μερικούς τρόπους για το πως θα ξαναζεστάνουμε σωστά για να έχουμε και πάλι ένα γευστικό πιάτο.
Υπάρχει λύση
1. Για σκέτα μακαρόνια :
– Αφήνουμε το νερό της βρύσης να τρέξει μέχρι να γίνει καυτό.
– Βάζουμε τα μακαρόνια σε σουρωτήρι και τα τοποθετούμε κάτω από τη βρύση.
– Τα βρέχουμε με το καυτό νερό για λίγη ώρα ώσπου να ξαναζεσταθούν. Στη συνέχεια σουρώνουμε καλά το περιττό νερό.
– Σερβίρουμε !
2. Για ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων:
– Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας
– Σκεπάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε τοποθετήσει σε σκεύος ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων
– Ζεσταίνουμε
– Σερβίρουμε !
1. Για μακαρόνια με κρέμα γάλακτος :
Περιχύνουμε 4-5 κουταλιές φρέσκο γάλα στα μακαρόνια
Σκεπάζουμε με γυάλινο καπάκι το σκεύος και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε κάθε 30 δευτερόλεπτα τα μακαρόνια. Προσοχή : και τα δύο σκεύη πρέπει να είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων.
Συμβουλή : Για να μη χρειάζονται ανακάτεμμα τα μακαρόνια όταν τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να τα βάλετε στο πιάτο και να ανοίξετε μια τρύπα στη μέση τους, σαν ντόνατ ! Έτσι θα γίνει καλύτερη κατανομή της θερμοκρασίας κατά το ζέσταμα.