Φτιάξτε την αγαπημένη σας τηγανιά με πιπεριές, βαλσάμικο και μέλι για μια υπέροχη γεύση!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 500 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 50-70 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 500 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
Advertisements
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το χοιρινό.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο, βάζουμε το μέλι, τη ρίγανη, το νερό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ψωμί.
Advertisements
Advertisements