Μην χασετε

Hash browns με μπέικον: Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που πρέπει να δοκιμάσετε

Μια πεντανόστιμη συνταγή για τα διάσημα αμερικάνικα hash browns ή αλλιώς τριμμένες πατάτες ιδανικά για συνοδευτικό!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 350 γρ. πατάτες, (2 μικρές)
  • 1,5 λίτρο νερό, για το βράσιμο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. μπέικον, σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ξεπλένουμε καλά τις τριμμένες πατάτες για να φύγει όλο το άμυλό τους και τις σουρώνουμε.

Advertisements

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι και το αλάτι και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις τριμμένες πατάτες και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Μεταφέρουμε και πάλι τις τριμμένες πατάτες στο σουρωτήρι, τις πιέζουμε ελαφρά με μια κουτάλα να φύγει η περιττή υγρασία, και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, για περίπου 10 λεπτά.

Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το μπέικον, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Καλύπτουμε τη βάση ενός ταψιού με λαδόκολλα. Φροντίζουμε το ταψί μας να χωράει στην κατάψυξη.

Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 5 εκ. σε μια μεριά του ταψιού και βάζουμε μέσα 1 κ.σ. από το μείγμα.

Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με ένα κουτάλι ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα, τοποθετώντας το ένα hash brown δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.

Advertisements

Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα hash browns.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο, τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το ηλιέλαιο.

Βγάζουμε τα hash browns από την κατάψυξη.

Τηγανίζουμε συνολικά τα hash browns για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα και την αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα hash browns από το τηγάνι και τα ακουμπάμε στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τα hash browns με λίγη κέτσαπ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα