Μην χασετε

Πως να φτιάξετε απολαυστικά Δανέζικα ρολά με κρέμα και σταφίδες

Φτιάξτε τραγανά πιτάκια σφολιάτας γεμιστά με κρέμα πατισερί και σταφίδες!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για την κρέμα πατισερί
  • 500 γρ. γάλα
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες
  • αβγό, για άλειμμα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε μέσα 400 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα και να πάρει μια βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Φροντίζουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στη κρέμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με ένα κουτάλι να αφρατέψει. Εναλλακτικά χτυπάμε στο μίξερ για να πάρει πάλι βελούδινη υφή.

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Βάζουμε τις μισές σταφίδες και τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 6 κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλώσουν.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το αβγό, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα