Μην χασετε

«Πήγα στο σχολείο και βρήκα το παιδί που έκανε bullying στον γιο μου. Διδάξτε στα παιδιά σας να είναι ευγενικά»

Μαμά στο Tik Tok αποφασίζει να μαλώσει μόνη της το παιδί αυτό και δέχεται κριτική

Η μάστιγα του bullying είναι μία δύσκολη κατάσταση στην οποία συχνά δεν ξέρεις πώς να την αντιμετωπίσεις. Ο θυμός μόλις αντιληφθείς ότι το παιδί σου έπεσε θύμα εκφοβισμού είναι να το υπερπασιστείς με κάθε τρόπο. O πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού που κάνει byllying ή με το σχολικό περιβάλλον ώστε να μιλήσουν στο παιδί αυτό.

Mαμά αποφάσισε να το κάνει διαφορετικά: αντιμετώπισε μόνη της συμμαθήτρια που έκανε bullying στο γιος της, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσει με τους γονείς της. Η πρωτοβουλία της δημιούργησε αντιδράσεις στο Tik Tok, κι έτσι η μαμά προχώρησε στην απόφαση να κατεβάσει το βίντεο και να ανεβάσει μία νέα ανάρτηση όπου εξηγεί γιατί το έκανε με αυτό τον τρόπο.

Η περιγραφή του βίντεο που κατέβηκε από το Tik Tok

Advertisements

Στο βίντεο, το οποίο η μαμά διέγραψε αλλά μετά το ξαναδημοσίευσε, πλησιάζει το παιδί στην καφετέρια του δημοτικού σχολείου. «Είμαι η μαμά του [το όνομα δεν έχει καταγραφεί]», λέει. «Μου λέει ότι τον εκφοβίζατε και θα ήθελα να σου ζητήσω να σταματήσεις».

«Εντάξει, μου είπε ότι έλεγες στους άλλους ότι είναι ομοφυλόφιλος», λέει η μητέρα. «Μην τα βάζεις με τον γιο μου. Με καταλαβαίνεις;”. Το πρόσωπο του παιδιού δεν φαίνεται, αλλά το υπόλοιπο σώμα του. Εκείνη απαντά: «Ναι, κυρία».

«Το «ομοφυλόφιλο» δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως προσβολή – διδάξτε στα παιδιά σας να είναι ευγενικά. Ενισχύστε το αν μάθετε ότι το έχουν μπερδέψει. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να λήξει το ζήτημα της ομοφοβίας» συμπληρώνει στο δεύτερο βίντεο.

«Πολλοί μου λένε ότι ο γιος μου πρέπει να μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό του.» Εξηγεί η μαμά. Το γεγονός ότι αυτό ήταν ένα κοριτσάκι…το περιέπλεξε», απαντά η μαμά. «Ο γιος μου ξέρει να είναι ευγενικός με τα κορίτσια. Δεν πρόκειται να πείραζε ποτέ ένα κορίτσι.» συμπληρώνει.

Γιατί όμως να το τράβηξε βίντεο και το δημοσιεύσετε στα social media;

Advertisements

«Το έκανα ως μια μορφή προστασίας», λέει η μαμά, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε το παιδί να υπερβάλλει σε τίποτα από όσα ειπώθηκαν. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έδειξε το πρόσωπο του κοριτσιού επειδή ήταν ανήλικη.

Γιατί δεν μίλησε πρώτα στους γονείς;

Η πικρία και το άγχος της μαμάς για το bullying που δεχόταν ο γιός της, μπορεί ως ένα σημείο να εξηγούν την απόφασή της, θα μπορούσε όμως σίγουρα να το κάνει offline χωρίς να μπλέξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Οι αντιδράσεις που δέχτηκε ήταν μεγάλες και δικαιολογημένα. Κι έτσι στη συνέχεια ανέβασε ένα απολογιστικό βίντεο όπου εξηγούσε ότι το σχολείο αρνούνταν να δώσει πληροφορίες για ποιο ήταν το παιδί που έκανε bullying, ενώ έμαθε και από άλλους γονείς ότι το παιδί το έκανε αυτό και σε άλλα παιδιά εν γνώση των γονιών.

To πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού είναι περίπλοκο και καλό θα είναι να λύνεται με τη βοήθεια ειδικών, παρουσία και των γονιών. Το θύμα πρέπει να νιώσει καλύτερα ενώ το παιδί θύτης πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα άτομο που επίσης χρειάζεται βοήθεια από ειδικό.

Δείτε το βίντεο:

@bizi_be Replying to @janiewilliams85 ♬ original sound – B.Ramirez

 

Advertisements

 

babyspace.gr

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαμά σuγκλονίζει: «Θα ήμουν ψεύτρα, αν έλεγα ότι δεν με πονάει να ακούω τα άλλα παιδιά να χλευάζουν το δικό μου»

Eκφόβιζαν το γιο μου επειδή είναι ορφανός από πατέρα. Του πετούσαν το φαγητό του, τον έβριζαν και του έπαιρναν τα πράγματα του

Μητέρα έβγαλε τα φρύδια της 3χρονης κόρης της για να μην της κάνουν bullying τα άλλα παιδιά

Είναι αποκαρδιωτικό: «Κάθε φορά που κάνουν bullying στον γιο μου, ζωγραφίζει κι από μια γραμμή στο χέρι του»

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα