Μην χασετε

Πέγκυ Ζήνα: «Hταν ότι χειρότερo μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη»

Συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τον Γιάννη Ξυνόπουλο έδωσε η Πέγκυ Ζήνα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη συναυλία που έδωσε στην Κομοτηνή μετά το θάνατο του αγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη.

 

«Ήταν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και ο Μίκης είχε πει “ότι και να γίνει, ότι και να πάθω, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί”. Ήταν βαριά άρρωστος τελευταία, με το μυαλό του όμως στα ύψη, όπως ήταν πάντα. Ήξερε απόλυτα μέχρι την τελευταία του στιγμή τι του γίνεται. Δεν ήθελε ποτέ να ακυρωθεί συναυλία προγραμματισμένη. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη. Γι’ αυτό και δεν απαγορεύεται ποτέ σε κανέναν, από όποιον χώρο και να προερχόταν, τα τραγούδια του. Ακόμη και εκείνοι που από μόνοι τους επέλεγαν να τα τραγουδάνε», είπε αρχικά η Πέγκυ Ζήνα.

Η Πέγκυ Ζήνα συμπλήρωσε: «Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έχοντας φύγει από τη ζωή ο Μίκης, πήγαμε με πάρα πολύ βαριά ψυχολογία να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου μέχρι να γίνει η συναυλία. Με το που φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη είχαν γίνει διάφορα και η Μαργαρίτα έπαθε κάτι σαν να λέμε αναφυλαξία. Άρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με κόκκινα στίγματα, να βγάζει διάφορα εξανθήματα, μια αναφυλαξία που οδηγούσε σε αλλεργικό σοκ».

Advertisements

 

«Ήμασταν όλοι μπροστά, γιατί ήμασταν στο ίδιο πούλμαν όπου συνέβαιναν αυτά, και αναγκαστήκαμε να της βρούμε κορτιζόνη και αντί ισταμινική ένεση και ορό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Καθυστερήσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα και πήγαμε σχεδόν οριακά στην πρόβα ήχου για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας. Ευτυχώς το βράδυ μέχρι να παιχτεί η πρώτη νότα ήταν όλα ζεστά και καλά. Ήταν η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου που έκανε λίγο να ηρεμήσει η ψυχή όλων μας και να φτάσει η μουσική του πάλι μέχρι τον ουρανό. Έτσι τον αποχαιρετήσαμε», πρόσθεσε επίσης η Πέγκυ Ζήνα.

 

zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα