Μα τι είναι αυτά τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπο του νεογέννητου μωρού σας; Πώς γίνεται να βγάζει σπυράκια στο πρόσωπο αφού τόσο προσέχετε την περιποίηση και τη φροντίδα του; Αυτά τα σπυράκια λοιπόν δεν ονομάζονται βρεφική ακμή και είναι σχετική με αυτή της εφηβείας. Θα τη δείτε να εμφανίζεται στα μάγουλα και στο πηγούνι ή και στην πλάτη και οι αιτίες που προκαλείται δεν είναι εξακριβωμένες.

Ωστόσο, τα σημάδια της βρεφικής ακμής μπορούν αν γίνουν πιο έντονα από κάποιο ρούχο που δεν έχει ξεβγαλθεί καλά ή από ένα τραχύ ύφασμα αλλά και από το ίδιο του το σάλιο του. Μπορεί ακόμα και να οφείλονται σε ένα προϊόν βρεφικής περιποίησης στο οποίο αντιδρά η επιδερμίδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και πρέπει απλά να φροντίζετε το μωρό σας να μην ιδρώνει και να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα λιπαρά. Λογικά, η ακμή θα διαρκέσει μόνο λίγες εβδομάδες, αλλά καλό είναι να κάνετε μία ερώτηση στον παιδίατρο.

Ένα ήπιο σαπούνι ειδικά για βρέφη είναι το μόνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Φυσικά, αν δείτε ότι τα σπυράκια δεν υποχωρούν τότε μιλήστε αμέσως με τον παιδίατρό σας.

4moms.gr