Mozzarela sticks: Η ιδανική και πεντανόστιμη λύση για finger food στο λεπτό
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
-
500 γρ. μοτσαρέλα
-
100 γρ. αλεύρι
-
2 αυγά
-
150 γρ. φρυγανιά
-
Λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μοτσαρέλα στικς να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι.
Τινάζουνε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
Βουτάμε τα στικς μοτσαρέλα στα αυγά, τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά.
Ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα μοτσαρέλα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως.
Για το τηγάνισμα
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.
Τηγανίζουμε τα μοτσαρέλα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.
Τα μοτσαρέλα στικς ταιριάζουν τέλεια με σανγκρία.