Creamy lemon ζυμαρικά με κοτόπουλο πανέ: Ένα λαχταριστό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε

 

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

 

Για το κοτόπουλο

Advertisements
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. κοφτές αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. παξιμάδια
  • 300 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • δεντρολίβανο
  • λεμόνι
  • πιπέρι

 

Διαδικασία

Για τα ζυμαρικά

Advertisements

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για να βράσει. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Σβήνουμε το τηγάνι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βράζουμε για 2-3 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

Advertisements

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

 

Για το κοτόπουλο

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Θέλουμε το λάδι να φτάσει στους 160ο C.

Advertisements

Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με το πανάρισμα.

Βάζουμε στον πολυκόφτη τα παξιμάδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα. Μεταφέρουμε τα τριμμένα παξιμάδια στο μπολ με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του κοτόπουλου.

Advertisements

Βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο με λεμόνι, δεντρολίβανο και πιπέρι.

 

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

 

Advertisements
Advertisements