Μην χασετε

Μητέρα με νοητική υστέρηση ζητά πίσω τα 3 παιδιά της: «Είπε πως η κόρη μου είναι ακατάλληλη μάνα», δήλωσε η γιαγιά

Η 24χρονη Κυριακή και ο σύζυγός της Ιορδάνης επιθυμούν να πάρουν πίσω τα τρία παιδιά τους – ένα κοριτσάκι και δύο αγοράκια. Μετά από μια σειρά ερευνών, οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας έκριναν αναγκαίο να απομακρύνουν τα παιδιά από το οικογενειακό τους περιβάλλον, θεωρώντας τους γονείς μη κατάλληλους για την επιμέλειά τους.

Η Κυριακή γέννησε το πρώτο της παιδί το 2020. Όμως δεν το πήρε ποτέ από το νοσοκομείο καθώς της είπαν πως έπρεπε το μωρό να παραμείνει εκεί μέχρι να διαπιστωθεί αν μπορούν να το μεγαλώσουν.

Αυτό κράτησε περίπου τέσσερις μήνες οπότε και κάποια στιγμή που πήγε η Κυριακή στο νοσοκομείο για να δει το παιδάκι της, της είπαν ότι θα έπρεπε να δοθεί το παιδί σε ανάδοχους γονείς καθώς εκείνη δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει το μωράκι λόγω του ότι γεγονότος ότι ο σύζυγος της έχει ποσοστό αναπηρίας λόγω ζαχάρου τύπου 1 και η ίδια λόγω του ότι είναι άτομο με ειδικές δεξιότητες γεγονός που δε θα διασφάλιζε το σωστό μεγάλωμα του παιδιού. Το παιδάκι λοιπόν πηγαίνει στους ανάδοχους γονείς. Στην αρχή τους είπαν ότι το παιδάκι θα μείνει προσωρινά στους ανάδοχους γονείς όμως τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Την επόμενη χρονιά το ζευγάρι απέκτησε και πάλι ένα αγοράκι και επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Το μωρό μένει στο νοσοκομείο, η Κυριακή πηγαίνει και το θηλάζει ενώ ενημερώνεται πως με εισαγγελική εντολή το παιδί θα πάει στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Advertisements

Λίγο καιρό αργότερα το ζευγάρι αποκτά άλλο ένα μωράκι, κοριτσάκι αυτή τη φορά. Όμως και πάλι λίγο καιρό αργότερα και αυτό το μωράκι πήγε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

 

Η Κυριακή και ο σύζυγός της το μόνο που ζητούν είναι να κρατήσουν και πάλι στην αγκαλιά τους τα 3 παιδιά τους και υπαίτια για αυτή την κατάσταση θεωρεί την μητέρα της. Άλλωστε και η Κυριακή είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Της λείπουν τα παιδιά της και θέλει να βρεθεί τρόπος να γυρίσουν κοντά σε εκείνη και το σύζυγό της… Να σημειωθεί ότι η Κυριακή μαζί με τις άλλες δύο αδελφές της μεγάλωσαν στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός καθώς στο παρελθόν ζούσαν σε ένα τοξικό περιβάλλον όπου η μητέρα της όπως λέει δεν είχε καλό χαρακτήρα απέναντι στα παιδιά της και μάλιστα κάποια στιγμή είχε χτυπήσει και μια από τις τρεις αδελφές. Τότε είχε γίνει παρέμβαση με εντολή εισαγγελέα και τα κορίτσια απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους και έτσι μεγάλωσαν στο ίδρυμα.

Μετά από αρκετό διάστημα κέρδισε στο δικαστήριο ο πατέρας την επιμέλεια των κοριτσιών του. Τώρα Η Κυριακή ισχυρίζεται ότι πίσω από όλο αυτό που έχει συμβεί κρύβεται η μητέρα της η οποία από ζήλεια και εκδίκηση φρόντισε να ενημερώσει κοινωνική λειτουργό για την κατάσταση της κόρης της όπως καταγγέλει η Κυριακή.

Advertisements

Μετά την έκκληση του Ιορδάνη και της Κυριακής  η μητέρα της μίλησε στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

“Είναι μεγάλο ψέμα ότι εμπλέκομαι εγώ σε αυτό…”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

zinapost.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα