Μην χασετε

«Μιλήσαμε το τελευταίο απόγευμα και μετά, ποτέ ξανά. Είναι σκληρό»: «Λύγισε» η Ιωάννα Παππά για την απώλεια της μητεράς της

«Η μητέρα μου πρόλαβε να ζήσει τον Αντώνη για δύο χρόνια»

Advertisements

 

Η Ιωάννα Παππά βρέθηκε στην εκπομπή «The 2night Show» και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον γιο της, Αντώνη και την απώλεια της μητέρας της, την περίοδο του κορωνoiou.

Για τον γιο της, η ηθοποιός υπογράμμισε «δεν το πίστευα ότι θα φτάναμε εδώ. Τον πρώτο καιρό, μέχρι να αποκτήσεις επαφή, δεν καταλαβαίνεις ότι θα γίνει άνθρωπος. Όταν μπαίνουν όλα σε μια τροχιά, ηρεμείς. Μιλάει, σου δείχνει ότι πονάει, σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και ανησυχείς λιγότερο. Μας λέει και τι να κάνουμε πλέον. Βάζει σε τάξη όλο το σπίτι, ευτυχώς! Μας βοηθάει πολύ».

Ερωτηθείσα αν ο γιος της την έχει δει στην τηλεόραση, η Ιωάννα Παππά επεσήμανε «δεν με έχει δει, δεν τον έχω βάλει στη διαδικασία να καταλάβει τι κάνω. Ξέρει ότι είμαι ηθοποιός και δουλεύω στο θέατρο. Φέτος, το καλοκαίρι τον πήγα στην Επίδαυρο. Είναι πολύ κοινωνικός, χαιρετάει όλη τη γειτονιά κάθε μέρα. Έχω μάθει όλο τον κόσμο που δεν ήξερα εδώ και επτά χρόνια. Λένε ότι είναι “η χαρά της γειτονιάς”».

 

Η μητέρα της Ιωάννας Παππά πέθανε από κορωνoio

Σχετικά με την απώλεια της μητέρας της, μετά τη διάγνωσή της με κορωνoio, σημείωσε «έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Η μητέρα μου έφυγε από κορωνoio. Ήταν σοκαριστικό, απλά το ότι ταυτιζόσουν με αυτές τις ιστορίες που άκουγες καθημερινά. Ήξερες ότι άλλες 100 οικογένειες περνούσαν το ίδιο με εσένα, για τον ίδιο λόγο».

 

Η μεγαλύτερη δυσκολία που βίωσε η Ιωάννα Παππά

Και συμπληρώνει η Ιωάννα Παππά «η μητέρα μου μπήκε στο νοσοκομείο με Covid-19 και δεν μπορούσαμε να τη δούμε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Μιλήσαμε το τελευταίο απόγευμα, πριν μπει στην εντατική και μετά, ποτέ ξανά. Είναι σκληρό, είναι σαν τροχαίο ατύχημα. Δεν ξέρω δηλαδή τι είναι καλύτερο και τι είναι χειρότερο από το να προετοιμαστεί κάποιος, να έχει έναν άνθρωπο δικό του και να ζήσει τη διαδικασία της αναχώρησης σταδιακά. Νομίζω ότι πάντα πονάει και δεν υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσει».

Advertisements

Σύμφωνα με την ηθοποιό, η μητέρα της έμεινε για έναν μήνα στο νοσοκομείο και είχε διαγνωστεί με τη μετάλλαξη Δ, που ήταν και η πιο «δύσκολη» να αντιμετωπιστεί.

 

«Νομίζω δεν ήταν και ακριβώς ζωντανοί οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα νοσοκομεία εκείνη την περίοδο. Σίγουρα όμως, το πιο σκληρό με αυτή την ιστορία που όλοι το φοβόμασταν και το φοβόμαστε ακόμα, είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να μείνει προστατευμένος και ο υγιής και ο ασθενής, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η επαφή. Είναι πολύ σκληρό αυτό το κομμάτι», τόνισε η Ιωάννα Παππά.

Και κατέληξε «μεγαλώνοντας, ξέρεις ότι μπορεί να έρθει η στιγμή που κάποιος δικός σου θα φύγει, οπότε προσπαθείς να φτιάξεις τη σχέση σου. Ό,τι και να έχεις πει, όσες αγκαλιές έχεις πάρει τον άνθρωπό σου, νιώθεις ότι ήθελες άλλα τόσα και να πεις και να κάνεις. Η μητέρα μου πρόλαβε να ζήσει τον Αντώνη για δύο χρόνια».

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα