Μην χασετε

«Μια τσιγγάνα της είπε ότι θα φύγει νωρίς μετά από ατύχημα»: Σuγκλονίζει η αποκάλuψη της Αννέτας Παπαθανασίου για τη Χρύσα Σπηλιώτη

Η Αννέτα Παπαθανασίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο όνειρό της που έκανε επάγγελμα, στη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο θέατρο αλλά και στον φρικτό θάνατο που είχε η καρδιακή της φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Advertisements

 

«Είμαι ηθοποιός και είναι μια επιλογή που έκανα ήδη από το δημοτικό. Έλεγα ότι θα γίνω ηθοποιός από πολύ μικρή και έπαιζα στο δωμάτιό μου ρόλους από όλα τα βιβλία που διάβαζα. Σε όλη μου τη ζωή αυτό ήθελα να γίνω και για αυτό είμαι ευτυχισμένη και τυχερή που κάνω το επάγγελμα που μου αρέσει» δηλώνει η Αννέτα Παπαθανασίου.

«Κάθε φορά σκέφτομαι, «α… τα κατάφερα ακόμα να παίζω στο θέατρο μέχρι σήμερα». Ο φόβος μου ήταν μήπως και συμβεί κάτι και δεν θα μπορώ να παίζω. Χαίρομαι την κάθε στιγμή που είμαι υγιής και έχω δουλειά στο θέατρο. Είμαστε τυχεροί εμείς που έχουμε κάνει επάγγελμα το όνειρό μας» σημειώνει η σπουδαία ηθοποιός.

 

Σε ερώτηση για το #metoo και το πώς αυτό άλλαξε τη θέση και τη δύναμη της γυναίκας στον χώρο του θεάτρου, η Αννέτα Παπαθανασίου απαντά:

«Πιστεύω ότι το #metoo ότι είναι ό,τι πιο θετικό έχει συμβεί το 2021. Γινόντουσαν και πριν κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά για κάποιο λόγο τότε δεν τα συζητάγαμε και η κάθε μια το πέρναγε και το πολέμαγε μόνη της. Ναι, είχα κι εγώ εμπειρίες άσχημες και θυμάμαι να αντιδρώ βίαια ή να φεύγω τρομαγμένη και να ντρέπομαι να το πω σαν να είχα κάνει εγώ κάτι κακό. Είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα πια μιλάνε οι γυναίκες και τις ακούνε!».

«Πιστεύω ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες στο μέλλον. Θα σκεφτεί κάποιος δυο φορές πριν επιχειρήσει να πιέσει μια γυναίκα να κάνει κάτι με τη βία ενώ εκείνη δεν θέλει. Τώρα που βλέπει την έντονη αντίδραση των γυναικών που φωνάζουν και φθάνουν μέχρι τα δικαστήρια, ελπίζω ότι θα δειλιάσει και δεν θα τολμήσει. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να μην έχω κάποια αισιοδοξία για το μέλλον» συμπληρώνει παρακάτω.

 

Advertisements

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Αννέτα Παπαθανασίου απαντά και για τον άδικο χαμό της στενής της φίλης, Χρύσας Σπηλιώτη, τον Ιούλιο του 2018 στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί για πρώτη φορά το 1988 στην παιδική σειρά της ΕΤ1, «Φώτα, παρακαλώ».

«Για την Χρύσα δεν μπορώ να μιλάω. Μου λείπει και την σκέφτομαι συνέχεια. Ειδικά τώρα που γίνεται η δίκη για το Μάτι. Η Χρύσα έλεγε πάντα ότι θα φύγει από τη ζωή σχετικά νωρίς και μετά από ένα μεγάλο ατύχημα. Της το είχε πει μια τσιγγάνα. Την κορόιδευα και τώρα σκεφτόμουνα ότι το είχε σχεδόν προβλέψει» αποκαλύπτει η Αννέτα Παπαθανασίου και σοκάρει.

«Στο σπίτι μου έχω μια μεγάλη φωτογραφία που είμαστε οι δυο μας από το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» και δίπλα ένα ταμπλό με τις κριτικές. «Ποιος ανακάλυψε τα… ταλέντα», έλεγε μια κριτική. Τοτε ήμασταν συγκάτοικοι και το έργο το ήξερα φράση- φράση. Απειρες ήταν οι συζητήσεις μας. Ναι, αυτό μου λείπει, οι πολύωρες κουβέντες μας» καταλήγει η ηθοποιός.

 

zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα