Μην χασετε

Μέτρα τους ανθρώπους από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους.

Μάθε να μην είναι ουσιώδες μέρος της ρουτίνας σου. Μάθε να μην αποτελεί συνήθεια. Ό,τι δεν σε εξελίσσει ως άνθρωπο, ό,τι δεν σου χαρίζει χαρά, ηρεμία ή επιτυχία, ό,τι δεν σε εκπαιδεύει, μην του δίνεις τέτοια σημασία και αξία.

Advertisements

Έπρεπε να έχεις μάθει ως τώρα ότι η ζωή σου είναι δική σου. Ό,τι σε αποσπά από τα σχέδιά και τους στόχους σου με σκοπό να σε αποδυναμώσει, να σε γεμίσει αρνητικότητα, μην το επιτρέπεις να καταφέρει να σου πάρει περισσότερο χρόνο. Αυτό θα σε οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμου χρόνου, ενέργειας και θετικής διάθεσης.

Είναι σημαντικό να μάθεις πλέον να ξεχωρίζεις την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Να αναγνωρίζεις ποιοι είναι οι φίλοι σου. Ποιους ανθρώπους χρειάζεσαι στη ζωή σου. Ποιοι σε αποσυντονίζουν αρνητικά. Ποιοι δεν δίνουν παρά μόνο παίρνουν, ρουφούν τη θετική σου ενέργεια.

Να τους μετράς τους ανθρώπους από τις πράξεις και την καλοσύνη τους και όχι από τα λόγια τους. Γιατί κάποια στιγμή θα κουραστείς με τα πολλά, πολλά. Θα σε κουράσουν τα ίδια και τα ίδια,  θα νιώσεις να φθείρεσαι με τις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Θα έχεις μάθει να ζεις για σένα και δεν θα ανέχεσαι τίποτα λιγότερο, παρά μόνο αυτά που σου παρέχουν χαρά, χαμόγελα και ηρεμία.

Για κάθε τι που σου έχει συμβεί θα λες «με γεια μου με χαρά μου». Θα το δέχεσαι και θα προχωράς. Γιατί έχεις κλείσει κάθε ανοιχτή πληγή με πολύ αγάπη και προσοχή. Γιατί έπαθες και έμαθες. Αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι γιατί για όσες φορές έπεσες, εμπιστεύτηκες, πληγώθηκες, βρήκες τη δύναμη και σηκώθηκες ξανά.

Κι αυτό δεν υπάρχει άνθρωπος που σε γνωρίζει και να μην στο αναγνωρίζει. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι το αναγνωρίζεις εσύ στον εαυτό σου. Και το μόνο σίγουρο είναι πως σου αξίζουν πολλά και άλλα τόσα!

awakengr.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα