Μην χασετε

«Μετά από 5 παιδιά νιώθω τόσο εξαντλημένη που δεν έχω κουράγιο να ασχολούμαι μαζί τους»

Η μητρότητα δεν είναι καθολου εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν είσαι πολύτεκνη μητέρα, είναι κάτι που πολλές φορές μπορεί να σε φτάνει στα όρια της κούρασης και της απόγνωσης.

Advertisements

Αυτό ακριβώς περιγράφει και παρακάτω η πολύτεκνη μητέρα η οποία, με ανώνυμη ανάρτησή της, περιγράφει τη καθημερινότητα της με 5 παιδιά.

 

 

Η συγκεκριμένη μητέρα, μαζί με τον σύζυγό της, ήταν δύο ευτυχισμένοι γονείς 4 παιδιών και δεν επιθυμούσαν άλλο. Όταν ανακάλυψε ότι είναι ξανά έγκυος τρομοκρατήθηκε αφού η ζωή με τα 4 παιδιά ήταν ήδη ακριβή αλλά και κουραστική. Παρόλο αυτά αποφάσισαν να το κρατήσουν και λίγους μήνες αργότερα, κρατούσαν στα χέρια τους το μικρότερο κοριτσάκι τους τη Lily.

«Την αγαπώ πάρα πολύ» εξομολογείται σήμερα η μητέρα της «αλλά, όσο μεγαλώνει, δυσκολεύομαι να ασχοληθώ μαζί της όλο και περισσότερο. Ήταν αρκετά δύσκολο να φροντίσω 4 παιδιά – το 5ο ξαφνικά μου φαίνεται βουνό! Νιώθω συνεχώς εξαντλημένη, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι, έχω χάσει πολλά κιλά και υπάρχουν στιγμές που το μόνο που εύχομαι είναι να μπορούσα να φύγω για λίγο σε ένα έρημο νησί» εξομολογείται η μητέρα και συνεχίζει:

 

 

Advertisements

«Τώρα που η Lily είναι δύο, διαπιστώνω ότι βρίσκω ένα κάρο δικαιολογίες για να μην περνάω χρόνο μαζί της. Ό,τι κι αν κάνει το γλυκό μου με ενοχλεί αλλά ξέρω ότι δεν φταίει σε κάτι – εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ από την κούραση. Της αξίζει μια μαμά που θα ασχολείται μαζί της και δεν θα γκρινιάζει διαρκώς.»

Η εξαντλημένη μητέρα καταλήγει λέγοντας πως κάποια μέρα θα εξηγήσει στα 5 παιδιά της – και ειδικά στην μικρότερη κόρη της- γιατί μερικές φορές μιλάει απότομα ή αδυνατεί να είναι σωστή μαμά. Νιώθει ότι τους το χρωστάει αφού τα παιδιά της είναι όλη της η ζωή. 

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα