Μην χασετε

«Μεγαλώνετε τοξικούς ανθρώπους»: Στις μαμάδες που κουτσομπολεύουν μπροστά στα παιδιά τους

Δυστυχώς, οι μαμάδες που κουτσομπολεύουν τις άλλες μαμάδες αποτελούν μια μικρή μάστιγα σε κάθε γειτονιά που δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς. Τουλάχιστον, όμως, ας σταματήσει το κακό με τις μαμάδες που μιλούν άσχημα για τις άλλες μαμάδες μπροστά στα παιδιά τους γεμίζοντας την παιδική ψυχούλα τους με δηλητήριο και επηρεάζοντας αρνητικά τον χαρακτήρα τους, που ακόμα διαμορφώνεται. Δεν φτάνει που διασπείρουν την κακία τους στην κοινότητα, μεγαλώνουν κιόλας ανθρώπους τοξικούς χωρίς σεβασμό για τους άλλους.

 

Όταν γίνεσαι μαμά, είναι κάπως αναπόφευκτο το να κάνεις παρέα και με άλλες μαμάδες, ακόμα και να πάρεις μέρος σε κάποιο πηγαδάκι κι ας μην είναι και το καλύτερό σου. Και, εδώ που τα λέμε, μπορεί και να κουτσομπολέψεις κιόλας τις μαμάδες που δεν είναι στον κύκλο σου, αφού η ψιλή κουβέντα για ασήμαντες αφορμές είναι μέσα στο πρόγραμμα κι αυτή.

Είναι όμως μερικές από εμάς που δεν είναι απλώς κουτσομπόλες, αλλά αληθινοί μισάνθρωποι που δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν και τελικά, δεν αγαπούν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Advertisements

Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω κι έχουν μια κακία για κάθε μαμά που δεν είναι της κλίκας – αν και είναι σίγουρο ότι, ερήμην τους, κουτσομπολεύουν και τις υποτιθέμενες φίλες τους ακόμα. Γιατί αυτές οι μαμάδες δεν έχουν φίλες, μόνο συνενόχους στην υποτίμηση και την σπίλωση κάποιων γυναικών που, αν και περνούν τα ίδια βάσανα με αυτές, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τις βάζουν καθημερινά στο εδώλιο.

 

Κάνουν αυτά που κατηγορούν

Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να στοιχηματίσουμε με σχετική ασφάλεια ότι όσα καταλογίζουν στις άλλες είναι ακριβώς αυτά που κάνουν οι ίδιες: είναι κακές σύζυγοι και μητέρες, κοιτάζουν μόνο τα λούσα και τους καφέδες, αφήνουν το σπίτι στη φροντίδα της μάνας τους ή της πεθεράς τους (ή στο έλεος του Θεού) και δεν τους καίγεται καρφάκι για το κακό που κάνουν στα παιδιά τους.

Γιατί, πολύ συχνά, κάποιές από αυτές τις μαμάδες δεν κρατούν το κουτσομπολιό μεταξύ τους, αλλά σχολιάζουν τις υπόλοιπες μπροστά στα παιδιά τους, δίνοντάς τους ένα πολύ αρνητικό μάθημα για τη ζωή.

Μεγαλώνουν ανθρώπους που δεν σέβονται τους άλλους

Έτσι είναι τα παιδιά, βλέπετε!

Advertisements

Αντλούν τα παραδείγματά τους απ’ τους γονείς και αν, για παράδειγμα, η μάνα ενός παιδιού θεωρεί σωστό να μειώνει τη μητέρα του φίλου του για το βάρος της, αυτό θα κάνει κι εκείνο όταν τσακωθούν για να τον κάνει να νιώσει άσχημα – θα προσβάλλει όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τη μητέρα του.

Κι έτσι η κακία μίας και μοναδικής γυναίκας φτάνει για να δηλητηριάσει, όχι μόνο τον περίγυρό της, αλλά και αυτόν του παιδιού της και κατ’ επέκταση, την ψυχή και τη ζωή του.

 

Το παιδί μεγαλώνει μαθαίνοντας να κρίνει τους άλλους μόνο επιφανειακά, καθώς και να πιάνεται από οτιδήποτε θεωρεί μειονέκτημα για να τους μειώσει και ταυτόχρονα να νιώσει καλύτερα εκείνο. Μαθαίνει, επίσης, ότι η γνώμη του ισοδυναμεί με ετυμηγορία και μπορεί να την κραδαίνει δεξιά κι αριστερά θίγοντας και πληγώνοντας ανθρώπους που δεν γνωρίζει καν.

Μαθαίνει πως, άπαξ και έχει γνώμη, διαθέτει αυτομάτως το αλάθητο, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα να κουτσομπολεύει τους πάντες και να μη σέβεται κανέναν και τίποτα. Και φυσικά, μαθαίνει να μην αναγνωρίζει ποτέ τα λάθη του και να μη δέχεται κανενός είδους σχόλιο ή κριτική για τον ίδιο του τον εαυτό.

Με λίγα λόγια, οι μαμάδες που κακολογούν τις υπόλοιπες μπροστά στα παιδιά τους, είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα τα κάνουν σαν τα μούτρα τους!

 

mama365.gr

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα