Μην χασετε

«Με αποκαλούν σkλάβα του σπιτιού γιατί αποφάσισα να μην δουλέψω και να γίνω νοικοκυρά»

Μία 25χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ αποφάσισε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, σε αυτούς την αποκάλεσαν «σκλάβα του σπιτιού».

Η Μπέιλι ονειρευόταν όταν ήταν πιο μικρή, να γίνει  ανεξάρτητη και να κάνει επαγγλματική καριέρα. Η  ζωή της άλλαξε προτεραιότητες όταν γνώρισε τον σύζυγό της, τον 32χρονο Ζάκαρι πριν 6 χρόνια και έμεινε έγκυος στην κόρη τους, Νόα, η οποία είναι σήμερα 3 ετών.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αναλάβει τους «παραδοσιακούς» ρόλους των φύλων, που πολλοί θεωρούν ξεπερασμένους στις μέρες μας. Έτσι ο Ζάκαρι εργάζεται ενώ η Μπέιλι μένει στο σπίτι για να φροντίζει την κόρη τους.

«Δουλεύω καλύτερα στο σπίτι μας και το αντιμετωπίζω σαν να είναι δουλειά μου. Τις ώρες που ο σύζυγός μου είναι στη δουλειά, δουλεύω επίσης μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι φροντίζοντας τα πάντα», είπε η 25χρονη.

Advertisements

Οι παραδοσιακές σύζυγοι και νοικοκυρές αποτελούν μεγάλο θέμα στην δημόσια συζήτηση τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο μαγείρεμα, το καθάρισμα και το σπίτι προκειμένου να είναι όλα τέλεια για τους συζύγους τους. Μάλιστα κάποιες παίρνουν και ένα μηνιαίο επίδομα για τις υπηρεσίες τους.

«Με αποκαλούν σκλάβα του σπιτιού αλλά μου αρέσει να καθαρίζω»

Παρά τις φιλοδοξίες της να κάνει καριέρα στις αρχές επιβολής του νόμου, η Μπέιλι αποφάσισε να επικεντρωθεί στην οικογένεια της. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα μια τέτοια ζωή γιατί είχα επικεντρωθεί στις επαγγελματικές μου φιλοδοξίες πριν γνωρίσω τον σύζυγό μου. Ωστόσο, τώρα νιώθω περηφάνια και βλέπω την ομορφιά στο ρόλο μου ως νοικοκυρά παρά το γεγονός ότι λαμβάνω σχόλια μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά την ημέρα», ανέφερε η 25χρονη.

Και συνέχισε: «Το καλύτερο πράγμα με το να είσαι παραδοσιακή σύζυγος είναι ότι δεν χάνω στιγμές με την κόρη μου. Αν έβγαινα κάθε μέρα για δουλειά θα μου έλειπαν τόσα πολλά πράγματα. Το ακούω συνέχεια από τις φίλες μου που είναι εργαζόμενες μητέρες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σε καταβάλλει να είστε μαζί συνέχεια. Έτσι είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο και για τον εαυτό σας».

Γνώρισε τον Ζάκαρι σε έναν ιστότοπο γνωριμιών και εξήγησε ότι πλέον αυτό δεν συνάδει με τα «πιστεύω και τον τρόπο ζωής» που έχει τώρα. Ωστόσο, η σχέση τους εξελίχθηκε γρήγορα, παντρεύτηκαν και υποδέχτηκαν την κόρη τους όταν η Μπέιλι ήταν μόλις 22 ετών.

Advertisements

Η ζωή της νοικοκυράς ξεκίνησε όταν σταμάτησε να εργάζεται με πλήρες ωράριο για να αποκτήσει την κόρη της. Το ζευγάρι μετακόμιζε σε πολιτείες μακριά από τις οικογένειες τους και γι’ αυτό χρειάστηκε να αναλάβει εκείνη όλες τις ευθύνες.

«Τι θα κάνεις αν ο άντρας σου σε αφήσει»

Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου προσπάθησαν να της εξηγήσουν ότι η απόφαση της θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις. «Τι θα κάνεις αν ο άντρας σου σηκωθεί και σε αφήσει; Χωρίς εκπαίδευση ή καριέρα», είπε ένας χρήστης.

Αντίθετα ένας άλλος σχολίασε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στο ζευγάρι για αυτά που προσφέρει ο καθένας: «Λοιπόν, κάνω πράγματα για τον σύζυγο μου και ο σύζυγός μου κάνει πράγματα για μένα. Δεν είναι ανταγωνισμός. Εφόσον και τα δύο μέρη αισθάνονται ότι όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τα πράγματα είναι δίκαια, δεν υπάρχει θέμα. Ένας υγιής γάμος δεν κρατάει σκορ».

Εργάζεται 8 ώρες την μέρα

Ταυτόχρονα η 25χρονη ανέφερε ότι έχει ρυθμίσει τις καθημερινές της δουλειές και «εργάζεται» περίπου 8 ώρες κάθε μέρα στο σπίτι. «Δουλεύω με τα πάντα με πρόγραμμα. Κάποιες μέρες της εβδομάδας κάνω συγκεκριμένες δουλειές, καθώς και καθημερινές δουλειές καθαριότητας. Για παράδειγμα, τις Τρίτες, καθαρίζω τα μπάνια. Η καθημερινή δουλειά μου είναι να καθαρίζω την κουζίνα και να πλένω ρούχα. Νομίζω ότι στους ανθρώπους δεν αρέσει ο τρόπος ζωής μου επειδή δεν συμπίπτει με τα τρέχοντα κοινωνικά μας πρότυπα», τόνισε η Μπέιλι.

Advertisements

Αποκάλυψε ότι όλες οι γυναίκες στην οικογένεια της εργάζονταν αλλά η ίδια πιστεύει ότι είναι «ιδανικό» αν οι γυναίκες μπορούν να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά τους,

enikos.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα