Μην χασετε

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Μετά την κουβέντα μας, ο καθηγητής άρχισε να κάνει μπούλινγκ στο παιδί μου. Εξαγριώθηκα»

Καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη και την εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ βρέθηκε η Ματθίλδη Μαγγίρα. Η επιτυχημένη performer αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο bullying που δέχτηκε η κόρη της Λήδα όταν ακόμα πήγαινε στο γυμνάσιο από καθηγητή της λόγω της δυσλεξίας που έχει.

Advertisements

 

«Η Λήδα έχει υποστεί bullying από καθηγητή της. Πήγαινε σε μουσικό σχολείο και στην πρώτη γυμνασίου πήρε 17 σε ένα μουσικό μάθημα. Στο δεύτερο είδα πως το 17 έγινε 15 και σκέφτηκα πως κάτι θα είχε να μου πει ο καθηγητής της. Μου λέει, λοιπόν, αυτός «ξέρετε η Λήδα δεν κάνει για αυτό το σχολείο. Καλύτερα να την πάτε σε ένα συμβατικό γιατί δεν είναι ήσυχη στην τάξη». Το αποκρίνομαι, «ξέρετε ότι έχει απόσπαση συγκέντρωσης; Έχω φέρει κρατικό χαρτί στο γραφείο των καθηγητών και έχει δυναναγνωσία και δισορθογραφία».

Και μου λέει τότε πως «αυτά δεν υπάρχουν… δυσλεξίες και τέτοια είναι στο μυαλό σας. Να την πάρετε και να την πάτε σε ένα συμβατικό σχολείο κοντά στη γειτονιά σας». Και του λέω ότι αυτά τα παιδιά εδώ έχουν δώσει κάποιες εξετάσεις για να μπουν, έχετε διακρίνει κάποιο ταλέντο και μου λέτε τώρα να το πάρω και να το πάω….Και εκεί εξαγριώθηκα»» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ματθίλδη Μαγγίρα και συνέχισε:

 

«Μετά από αυτή την κουβέντα άρχισε να κάνει bullying στο παιδί. Δηλαδή τους έβαζε να κάνουν την άσκηση, την έκανε η Λήδα, έκανε ένα λάθος και της φώναζε βάζοντας άλλο παιδί να το τελειώσει. Αν έκανε το άλλο παιδί λάθος δεν του φώναζε».

Στη συνέχεια η Ματθίλδη Μαγγίρα αποκάλυψε την έκβαση αυτής της ιστορίας λέγοντας: «Πήγα στον διευθυντή, πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας, βρήκα τη σύμβουλο μουσικών σχολείων. Το παιδί δε θέλω να πάθει ψυχολογικά θέματα. Τη στέλνω σε παιδοψυχολόγο, λογοθεραπευτή κτλ και ότι χτίζω να μου το γκρεμίζετε.Μας ζήτησε συγγνώμη τελικά ο καθηγητής αυτός».

 

tlife.gr

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα