Μην χασετε

Mατίνα Παγώνη: «Nα απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τις 20:00 στις νεαρές ηλικίες»

Κρίσιμες φαίνεται να είναι, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, οι επόμενες δέκα μέρες για την Αττική, όσον αφορά στην πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ένα από τα μέτρα που πρότεινε, για τον περιορισμό της διασποράς, ήταν και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00, σε νεαρές κυρίως ηλικίες.

Η ίδια τονίζει ότι η Αττική, και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται στο «κόκκινο» και εάν δεν πειθαρχήσουμε όλοι μας θα έρθουν «σκληρότερα μέτρα».

Σημειώνει δε, πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις συγκοινωνίες -όπως για παράδειγμα να πολλαπλασιαστούν τα λεωφορεία.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα καθορίσουν την πορεία της κατάστασης, για την επόμενη ημέρα;

Advertisements

Η πορεία της κατάστασης, θα κριθεί από τρεις παραμέτρους: από τη μείωση των κρουσμάτων, από τη μείωση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία (σήμερα κυμαίνονται περίπου στους 500 σε όλη την Ελλάδα) και από το κατά πόσο θα αυξηθούν οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εάν επομένως, δεν δούμε θετικούς δείκτες στα παραπάνω, θα πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα για την Αττική, κατά μείζονα λόγο, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα προληπτικά. Διότι στόχος μας είναι να μπούμε στον Οκτώβριο με λιγότερα κρούσματα.

Πείτε μας τα κρίσιμα αιτήματα αυτή την στιγμή του υγειονομικού κόσμου κ. Παγώνη, καθώς βλέπουμε το ΕΣΥ και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ασφυκτιούν και είναι μόλις Σεπτέμβρης.

Το βασικό μας αίτημα, όπως καλά γνωρίζετε, είναι η αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Αίτημα καθολικό και δίκαιο.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη δεσμευθεί για 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους. Ωστόσο, εμείς ζητάμε οι κλίνες αυτές, να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.

Advertisements

Ακόμη, ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί.

Τι φοβάστε περισσότερο κ. Παγώνη το επόμενο διάστημα;

Από την πλευρά μας όλοι οι άνθρωποι της υγείας και του ΕΣΥ, έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό.

Εάν όμως τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατα, εκεί θα υπάρξει πρόβλημα και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη ημέρα.

Και επίσης να σας πω ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, οι χρονίως πάσχοντες έρχονται, όσοι πρέπει να κάνουν τις θεραπείες τους τις κάνουν, ενώ πραγματοποιούνται κανονικά και τα τακτικά χειρουργεία.

Πώς βλέπετε την πορεία του ιού στην Αθήνα; Το κέντρο της πρωτεύουσας είναι εντελώς στο «κόκκινο» και στις περισσότερες ΜΕΘ, νοσηλεύονται μετανάστες με COVID-19. Οι συμπολίτες μας μετανάστες έχουν διαφορετική κουλτούρα, δεν τηρούν τα μέτρα και είναι δύσκολο να αυτοπεριοριστούν…

Πράγματι, το κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.
Και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι η ζωή των ανθρώπων αυτών (των μεταναστών) είναι τραγική. Ζούνε οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες, με έντονο συγχρωτισμό, ενώ πολλοί είναι ασυμπτωματικοί.

Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλους χώρους, μακριά από το κέντρο της πόλης, ή σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Advertisements

Και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας επίσης, ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αυτή την στιγμή γενικότερα, οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στα μέτρα, με κομβικό, τη χρήση της μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα. Υπάρχει μεγάλη χαλάρωση αλλά μέχρι πότε; Εάν πειθαρχούσαμε, είναι βέβαιο ότι θα μειώναμε γρήγορα τους αυξητικούς ρυθμούς των κρουσμάτων.

Γενικότερα θα σας έλεγα, ότι η Αττική θέλει προσοχή για τις επόμενες 10 ημέρες ακόμη, προκειμένου να ξεκινήσει μία σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

Πηγή: CNN.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα