Μην χασετε

Κική Δημουλά: «Να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να φεύγεις από τις σχέσεις που σε θεωρούσαν δεδομένη»

“Να αποχωρείς από σχέσεις και από ανθρώπους που δεν προσπάθησαν να σε κρατήσουν, που σε θεώρησαν δεδομένη στη ζωή τους. Να απομακρύνεσαι από αυτούς που δεν πάλεψαν για να αλλάξει η κατάσταση και σε άφησαν ανεκμετάλλευτη.”

Advertisements

“Να αποχωρείς. Να μην αποφεύγεις την κατάσταση, αλλά να αποχωρείς με σθένος. Γιατί αν την αποφύγεις, υπάρχει ο κίνδυνος να επιστρέψεις πίσω. Να φεύγεις με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια, γιατί δεν σου προσφέρουν αυτό που επιθυμείς.”

Γιατί η σχέση πρέπει να είναι πόθος, πάθος, σεβασμός, έλξη, έρωτας και αγάπη. Και να μην φοβάται ο άλλος να δείχνει τα συναισθήματά του. Γιατί στη σχέση ο άλλος πρέπει να σου δείχνει ότι σε θέλει, όπως του δείχνεις και εσύ, και όχι να μαντεύεις.

Και να αγαπάς. Εκείνον. Εκείνην. Αλλά να αγαπάς και τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Να φεύγεις από σχέσεις που σε κάνουν να αμφισβητείς τον εαυτό σου.

Γιατί ο δρόμος για την αυτοεκτίμηση δύσκολα χτίζεται, εύκολα όμως γκρεμίζεται. Και ίσως χρειάζεται να φύγεις για να σε αναζητήσουν και να καταλάβουν ότι άξιζες να είσαι στη ζωή τους. Και αν δεν το κάνουν, δεν πειράζει. Και αν δεν το καταλάβουν, γιατί δεν θα μπορούν για τους δικούς τους λόγους, πάλι δεν πειράζει.

Πειράζει για εκείνους, όχι όμως για εσένα. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι εσύ πήρες την σωστή απόφαση. Σημαίνει ότι εσύ έφυγες από μία σχέση που ο άλλος δεν θα σε αντιμετώπιζε ποτέ όπως σου άξιζε.

Και εσύ. Εσύ πάντα θα έκανες υποχωρήσεις και εκείνος θα μάθαινε στις υποχωρήσεις σου και θα σου ζητούσε και άλλες, μέχρι που δεν θα είχες κάτι άλλο να δώσεις.

Να φεύγεις λοιπόν. Γιατί «Έχω και εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς… Μα δεν σκοτώνω άστρα…» – Κική Δημουλά

awakengr.com

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα