Μην χασετε

Καθρέφτες: Πως να τους χρησιμoπoιήσετε σωστά στην διακόσμηση του σπιτιού σας

Όλοι έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να χαζεύουν το είδωλό τους σε έναν καθρέφτη. Και επειδή αυτό είναι κάτι που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση και δεν αλλάζει δείτε πώς θα κάνετε τους καθρέφτες σας το επίκεντρο της διακόσμησής σας.

 

Ο λόγος δεν είναι για να αυτοθαυμάζεστε περισσότερο, αλλά επειδή οι καθρέφτες είναι ένα υπέροχο διακοσμητικό που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας.

 

Advertisements

Καθρέφτης αντίκα 

Υπάρχουν καθρέφτες που είναι μοναδικά κομμάτια και θα τους ανακαλύψετε αν ψάξετε σε αυτά τα μικρά μαγαζάκια με έπιπλα και vintage κομμάτια. Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά είναι ωραίο για τον χώρο σας να έχετε έστω και ένα ακριβό κομμάτι. Ξαφνικά όλα γύρω του θα φαίνονται πολύ πιο ακριβά.

 

Ένας vintage καθρέφτης σίγουρα μπορεί να γίνει το επίκεντρο της διακόσμησης.

 

Πολλαπλοί καθρέφτες 

Σίγουρα θα έχετε πετύχει κάπου αυτό το τρεντ με τους πολλαπλούς καθρέφτες που καλύπτουν έναν τοίχο αντί για gallery. Αν έχετε πολλούς μικρούς καθρέφτες μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το στιλ διακόσμησης που ταιριάζει ιδιαίτερα σε σαλόνια, τραπεζαρίες και χολ.

 

Advertisements

Καθρέφτες με χρώμα 

Υπάρχουν καθρέφτες με όμορφες κορνίζες σε έντονες αποχρώσεις που μπορούν εύκολα να δώσουν ζωντάνια και ένταση σε ένα δωμάτιο. Επιλέξτε καθρέφτες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και με έντονες κορνίζες και τοποθετήστε τους στη σειρά πάνω σε μια συρταριέρα στο υπνοδωμάτιό σας.

 

Ένας καθρέφτης μπορεί να ομορφύνει πολύ με ένα χρωματιστό κάδρο. Χρυσός καθρέφτης

 

Χρυσός καθρέφτης 

Το φενγκ σούι δηλώνει με πάθος πως πρέπει να βάλετε το χρυσό χρώμα στη διακόσμησή σας για να αποκτήσετε οικονομική ευημερία. Μπορείτε να επιλέξετε έναν χρυσό καθρέφτη που συνδυάζει φενγκ σούι και διακόσμηση!

 

Προσοχή στην κλίμακα 

Συνήθως οι περισσότεροι καθρέφτες δεν ξεπερνάνε το ένα μέτρο σε μήκος και πλάτος εκτός αν είναι ολόσωμοι. Πώς θα σας φαινόταν να αυξήσετε λιγάκι τη κλίμακα και να επιλέξετε έναν πολύ μεγάλο καθρέφτη που απλά θα ακουμπήσετε στο δάπεδο για περισσότερο στιλ;

 

Ένας μεγάλος καθρέφτης ακουμπισμένος στο πάτωμα δίνει πολύ στιλ.

 

Advertisements

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με καθρέφτες το σπίτι σας. Αν θέλετε να είναι οι καθρέφτες το επίκεντρο της διακόσμησης, επιλέξτε πιο έντονα υλικά και σχέδια που θα τραβάνε το βλέμμα πάνω τους. Να θυμάστε πως ακόμα και ένα πολύ απλό μίνιμαλ δωμάτιο με έναν εκκεντρικό έντονο καθρέφτη αποκτάει αμέσως στιλ. Προσοχή μόνο να μην το παρακάνετε γεμίζοντας όλο το σπίτι με καθρέφτες γιατί τότε το θέαμα θα είναι λίγο κουραστικό.

 

Πηγή

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα