Μην χασετε

Kαθηλώνει η Ελένη Ράντου για την άνοια της μητέρας της: «Λυγίζεις. Έχω λίγο διαλυθεί. Έζησα ένα καλοκαίρι θρίλερ, τρομακτική ασθένεια»

Η Ελένη Ράντου αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα της. Η γνωστή ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως η αγαπημένη της μητέρα έχει άνοια.

«Το θέμα της άνοιας είναι τεράστιο. Παραλύει ολόκληρο το περιβάλλον. Εγώ, από την ώρα που άρχισε η περιπέτεια της μητέρας μου, έχω παραλύσει ολόκληρο το περιβάλλον μου. Για να φροντίσεις ένα τέτοιο άτομο δεν υπάρχει όχι καμία βοήθεια… δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις. Αυτό ακινητοποιεί τα πάντα».

Στη συνέχεια, η Ελένη Ράντου πρόσθεσε: «Η παραδοξότητα που συμβαίνει σε ένα άτομο, αρχίζει και μεταδίδεται παντού. Δηλαδή, έχω φτιάξει ένα πολύ τρελό σύμπαν για να μπορέσω να φροντίσω ένα άτομο το οποίο πάσχει από άνοια. Και σε επηρεάζει και σε παραλύει και κοστίζει απίστευτα σε χρόνο, σε πόνο και χρήμα, που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Είσαι πολύ μόνος σου…» και κατέληξε:

«Λυγίζεις. Έχω λίγο διαλυθεί. Μου λες αυτή τη στιγμή ότι με βλέπεις που χαμογελάω και μου φαίνεται περίεργο, γιατί έχω ζήσει ένα καλοκαίρι το οποίο ήταν θρίλερ. Το να φροντίζεις έναν άνθρωπο με άνοια είναι σαν να ζεις ένα θρίλερ καθημερινά, με την ένταση που δεν ξέρεις πότε θα σου κοπεί η ανάσα. Τρομακτική ασθένεια, συμβαίνει πια σε πολύ κόσμο, δεν υπάρχει καμία πρόοδος της επιστήμης πάνω σε αυτό, σηκώνουν όλοι τα χέρια ψηλά, είσαι αβοήθητος και είσαι αβοήθητος και από οποιαδήποτε έρευνα, δεν υπάρχει καν χώρος να υποδεχτεί αυτά τα άτομα».

Advertisements

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 19.23′:

 

Σuγκινεί η Ελένη Ράντου: «Όταν αγαπάς κάποιον με άνοια, τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα»

Βάνα Μπάρμπα για την μητέρα της που πάσχει από άνοια: «Ζει σε έναν άλλον κόσμο, όπου δεν πονά ψυχικά, εγώ όμως πονάω»

«Πως είναι να μη σε θυμάται ο ίδιος σου ο γονιός λόγω άνοιας;»: Σuγκινεί η Νίκη Παλληκαράκη μιλώντας για τους γονείς της που έφυγαν από τη ζωή

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα