Μην χασετε

Ήταν η έμπνευσή της: Η σuγκλονιστική ανάρτηση της Αναστασίας που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

Συγκίνηση προκαλεί η ασθενής που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την 21χρονη Έμμα προτού χάσει τη ζωή της στο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο λόγος για την Αναστασία Τασούλα η οποία έκανε μια ανάρτηση για την Έμμα που χάθηκε τόσο άδικα στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 26χρονος την χτύπησε δυο φορές με το αυτοκίνητό του. Η Αναστασία Τασούλα συνδέεται άμεσα με την 21χρονη Έμμα για δύο λόγους.

Εν πρώτοις, να εξηγήσουμε πως η Αναστασία είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα. Ξύπνησε από την καταστολή μετά από 221 μέρες. Δεύτερον, η Αναστασία είχε στο διπλανό δωμάτιο στο Ωνάσειο, την 40χρονη μητέρα στην οποία πλέον χτυπά η καρδιά της Έμμας.

Advertisements

 

Η Αναστασία λοιπόν έμαθε για αυτό το δώρο ζωής. Αναλογίστηκε τις αντιθέσεις, καθώς την ώρα που χάθηκε μια ψυχούλα, μία άλλη ζωή αναπνέει. Το “ευχαριστώ” δεν φτάνει στην οικογένεια της Έμμας, αλλά η ευγνωμοσύνη είναι πολύ δυνατή.

Ακόμα πιο δυνατή η έμπνευση. Η ιστορία της Αναστασίας ήταν αυτή που έδωσε έμπνευση στην Έμμα και είχε πει πως αν πάθαινε κάτι, θα ήθελε να δωρίσει τα όργανά της. Είχε δει ένα ποστάρισμα της Αναστασίας σε ανύποπτο χρόνο και είχε πάρει αυτή την απόφαση.

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Αναστασίας για την Έμμα

“Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιο σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα και ότι πας χειρουργείο, είναι ίσως η καλύτερη της ζωής σου μέχρι τότε” αναφέρει στο ποστάρισμά της στο Facebook η Αναστασία και συνεχίζει: “Κάτι αντίστροφο συμβαίνει από την άλλη πλευρά, που υπάρχει μια οικογένεια και πολλοί φίλοι που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Advertisements

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις αντιθέσεις της ζωής. Δεν φτάνουν όλες οι αγκαλιές του κόσμου για να καλύψουν το κενό.

Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: ‘Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανα της σε περίπτωση θανάτου, επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα’.

 

Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, την ζωή και την δύναμη στην μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο”.

Τονίζει στη συνέχεια πως “σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που ήμουν στο Ωνάσειο, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα, συνδεδεμένη σε δύο μηχανήματα υποστήριξης καρδιάς, περίμενε για το θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή. Και σε κάθε μας συνομιλία, συνάντηση και βλέμμα της έλεγα με σιγουριά ότι θα την έχει, ότι θα ξαναδεί την οικογένεια της και θα ξανά αγκαλιάσει τον μικρό της. Ακόμα και αν δεν μπορούσα να της το δώσω.

Advertisements

Και σήμερα, την απέκτησε. Σήμερα, μέσα από τον υπέρ-άδικο θάνατο της Έμμας, της δόθηκε ζωή και μαζί δόθηκε ζωή σε 4, 5, 6 ανθρώπους.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν.

Ευγνωμοσύνη!”.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα