Μην χασετε

Οι 3 χρυσοί κανόνες που θα βοηθήσουν το παιδί να βρει το χόμπι του

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει ότι τα απωθημένα των γονιών βγαίνουν στα παιδιά τους. Κι όντως σε πολλές περιπτώσεις ισχύει και φυσικά συμβαίνει ασυναίσθητα. Το γεγονός αυτό κάνει τους γονείς να ασκούν περισσότερη πίεση στα παιδιά τους κι αυτό τις περισσότερες φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Advertisements

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παροτρύνετε τα παιδιά σας να ασχολούνται με εξωσχολικές δραστηριότητες. Αυτό που πρέπει να κάνετε ως γονείς είναι να φέρετε σε επαφή τα παιδιά με τα αθλήματα και τις τέχνες και να αφουγκραστείτε τι είναι αυτό που τα κάνει να παθιάζονται και να νιώθουν ευχαρίστηση. Κι αυτό είναι το μόνο εύκολο για ένα γονιό, αρκεί να θέλει να το δει. Οι παρακάτω 3 κανόνες αποτελούν τη βάση για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βρουν και να εκφράσουν το πάθος τους.

Κανόνας 1ος:

Μείνετε απ’ έξω! Μην ταυτίζετε το δικός σας πάθος με αυτό του παιδιού σας. Μπορεί να έχει ταλέντο εκεί που θέλετε εσείς, αλλά να μην του αρέσει. Αφήστε το να βρει το ιδανικό χόμπι για να νιώσει καλύτερα και να εκφραστεί.

Κανόνας 2ος:

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα συναισθήματα του παιδιού. Θα έχει πάντα όρεξη για το αγαπημένο του χόμπι και κάνοντάς το θα το νιώθει γεμάτο, χαρούμενο και θα εκφράζει τον δικό του χαρακτήρα.

Κανόνας 3ος:

Μην πιέζετε το παιδί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Η πίεση φέρνει άσχημες αντιδράσεις και πολλές φορές αυτό επιβαρύνει την ψυχολογία του παιδιού. Δώστε του την ελευθερία της επιλογής και επικροτήστε την.

Κρατήστε τους κανόνες στο πίσω μέρος του μυαλού σας!

Advertisements

4moms.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα