Μην χασετε

«Γυρίσαμε τον κόσμο ανάποδα και δεν τη βρίσκουμε»: Εκατοντάδες παιδιά αγνοούνται μετά τη διάσωση τους στα συντρίμμια της Τουρκίας!

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 250 παιδιά που βγήκαν ζωντανά από τα ερείπια, αυτή τη στιγμή αγνοούνται. Μεταξύ αυτών και Αμινά Εβρά Γκιουζέλ (Amina Evra Güzel). Η 13χρονη διασώθηκε από τα χαλάσματα στην Αντιόχεια, ενώ ο 9χρονος αδερφός της, Αλί, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Οι γονείς της ενημερώθηκαν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο των Αδάνων, καθώς είχε κατάγματα σε όλο το σώμα του, αλλά ακόμα δεν την έχουν βρει. “Έχουμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Έχουμε ψάξει σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά δεν την βρίσκουμε”, λέει στο newsit.gr ο Ayhan, γείτονας της οικογένειας.

Η μητέρα της Εβρά, Ντιλέκ, και τα άλλα δύο αδέρφια της είχαν διασωθεί νωρίτερα. Όπως η ίδια υποστηρίζει, όταν η 13χρονη διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοομείο, είχε στο χέρι της ένα χαρτί με τον αριθμό του τηλεφώνου της…

Στο μεταξύ, δεκάδες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί έχουν σπεύσει εθελοντικά στις πληγείσες περιοχές για να παράσχουν υποστήριξη σε παιδιά.

Advertisements

Τον γύρο των social media κάνει η φωτογραφία από ένα τζαμί, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτες οικογένειες, και ο ιμάμης έβαλε κινούμενα σχέδια για να δώσει λίγη χαρά στα παιδάκια.

 

newsit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα