Μην χασετε

Γονείς περιγράφουν πώς έκοψαν την πάνα όταν η κόρη τους ήταν μόλις 15 ημερών!

To πότε ένα παιδί θα κόψει τις πάνες και αρχίσει να πηγαίνει στην τουαλέτα απασχολεί τους περισσότερους γονείς! Μάλιστα, η μετάβαση από την πάνα στο γκιογκιό είναι αρκετά δύσκολη και συχνά ταλαιπωρεί γονείς και παιδιά. Γι΄αυτό, ένα ζευγάρι αποφάσισε να την… παρακάμψει, περιγράφοντας σε βίντεο στα social πώς αποφάσισαν να κόψουν τις πάνες όταν η κόρη τους ήταν 15 ημερών!

Advertisements

 

Οι δύο γονείς, λένε πως το 15 μηνών κοριτσάκι τους πηγαίνει στην τουαλέτα κανονικά ενώ έχει να φορέσει πάνα απ’ όταν έκλεισε τις 2 εβδομάδες. Μάλιστα,  δηλώνουν πως αυτή τους η απόφαση τους έχει γλιτώσει μια μικρή περιουσία!

«Παρακολουθείς το μωρό και καταλαβαίνεις πότε θέλει τουαλέτα. Αντί να φοράει πάνα, το παίρνεις αγκαλιά και το πηγαίνεις στο μπάνιο» λέει η μητέρα του και συνεχίζει:

«Κάθε μητέρα αναγνωρίζει πότε το μωρό της πεινάει, νυστάζει ή είναι εκνευρισμένο. Με τον ίδιο τρόπο, καταλαβαίνει και τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεται τουαλέτα! Το θέμα είναι να το παρατηρείς και να μάθεις να το “διαβάζεις”»

 

Ωστόσο, παραδέχεται πως αυτό ακούγεται (και στην αρχή είναι κιόλας) δύσκολο, αλλά εκείνοι αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Μέρα με τη μέρα, άρχισαν να καταλαβαίνουν καλύτερα το μωρό τους ενώ οι σταθερές ώρες φαγητού είχαν και σταθερές ώρες τουαλέτας.

«Οι πάνες είναι ένα είδος πολυτελείας» λέει ο μπαμπάς της μικρής. «Τα μωρά όταν γεννιούνται δεν ξέρουν πότε και πώς πρέπει να πάνε στην τουαλέτα. Πρέπει να τους το διδάξουμε. Μας φάνηκε λογικό, λοιπόν, να το διδάξουμε στην κόρη μας από νωρίς».

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα