Μην χασετε

Γιώργος Καπουτζίδης: «Θα ήθελα να είμαι με τον σύντροφό μου χέρι χέρι και άμα μου έρθει να του δώσω κι ένα φιλί»

Με αφορμή το Pride ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στον ψυχοθεραπευτή Λύο Καλοβυρνά και το Provocateur. Αναφέρθηκε στον συντροφό του, του γονείς του και την σeξουαλικότητα του.

 

«Δεν ξέρω αν θέλω να παντρευτώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει προοπτική. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέλλον μου, ίσως για αυτό εστίασα τόσο πολύ στη δουλειά μου.

Ένας λόγος που βλέπεις πολλούς γκέι να προκόβουν σε μοναχικά επαγγέλματα είναι αυτός, δίνονται εκεί».

Advertisements

«14, 15 άρχισα να το υποψιάζομαι ότι είμαι γκέι, είχα επιθέσεις στο σχολείο αλλά απαντούσα χειρότερα. Ωστόσο στο σπίτι γύρναγα μόνος. Πέρασα μόνος την εφηβεία. Δεν είχα κάπου να μιλήσω. Μίλησα στους γονείς μου στα 23 μου. Όπως μεγάλωσαν με την ντροπή έτσι μεγαλώσαμε κι εμείς γι’ αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορούμε.

Όταν μίλησα στους γονείς μου και την επόμενη μέρα το πρωί βγήκα να πάρω το λεωφορείο είχε βγει ο ήλιος και νόμιζα ότι τον έβλεπα πρώτη φορά. Πολύ περίεργο συναίσθημα».

«Δεν είναι επιλογή η σeξουαλικότητα, είναι στη φύση μας. Αυτό που είμαι, ένας χαρούμενος άνθρωπος έγινε λόγω των δυσκολιών, των φόβων που ξεπέρασα, όλες αυτές οι μάχες που έδωσα, το ότι έπρεπε να μοχθήσω περισσότερο από άλλα παιδιά. Δεν θέλω να το χαλάσω. 20 χρόνια πριν αν με ρώταγες θα έλεγα ότι δεν θέλω να περάσω όλη αυτή την ταλαιπωρία, μακάρι να ήμουν κανονικός. Τώρα λέω ότι αυτό που  είμαι είναι γιατί πέρασα αυτό το πράγμα».

 

«Έχω άλλες ταμπέλες πιο γνωστές από αυτή του “γκέι”. Δεν θα πούνε να ο γκέι θα πούνε ο “Σπύρος του Παρά πέντε”. Με έναν σύντροφο έχει ενδιαφέρον πώς λειτουργώ εγώ. Το πώς λειτουργεί ο κόσμος δεν το ξέρω. Αισθάνομαι ότι η αναγνωρισιμότητά μου με κάνει πιο μαζεμένο. Θα ήθελα να το ξεφορτωθώ αυτό το πράγμα και να είμαι με τον σύντροφό μου χέρι χέρι και να μην είναι σαν να κάνω επίδειξη και άμα μου έρθει να του δώσω κι ένα φιλί. Η καταπίεση έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα και τη διασημότητα που ήταν πολύ πιο δύσκολο να την κουβαλήσω και να την αποδεχτώ. Νόμιζα ότι ήταν πολύ ωραίο να είσαι γνωστός. Ήταν πολύ πιο βαρύ, τώρα το λέω».

Advertisements

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ότι φίλησε πρώτη φορά τον πρώην σύντροφό του πριν από λίγο καιρό -παρότι πρώην- ο οποίος τον βοήθησε να πάει στην τελευταία παράσταση του θεατρικού του όταν τραυματίστηκε.

«Όταν ήμουν με τους γύψους ήρθε ο πρώην μου να με βοηθήσει. Με πήγε στο θέατρο, είδαμε την παράσταση και βγήκαμε όλος ο θίασος μαζί. Εκεί μολονότι ήμασταν πρώην δώσαμε ένα φιλί. Ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση στοργής».

 

znews.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα