Μην χασετε

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ήθελα απλά να έχω gay πρωταγωνιστή και πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι δυο ηθοποιοί και σεναριογράφοι βρέθηκαν σε πάνελ συζήτησης στα πλαίσια του Φεστιβάλ και μίλησαν τόσο για τον ελληνικό κινηματογράφο και τις σειρές, όσο και για την δική τους εμπειρία στον χώρο.

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μάλιστα δεν παρέλειψε, με αφοπλιστικό λόγο, να ανοιχτεί για την δύσκολη εμπειρία που είχε, προκειμένου να συμπεριλάβει στα έργα του ως πρωταγωνιστή, κάποιο γκέι άτομο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, «πάρα πολλοί σεναριογράφοι έχουν δολοφονήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στις σειρές τους, έχουν προξενήσει μεγάλα κακά σε οικογένειες με χωρισμούς. Εγώ ωστόσο δεν έχω πειράξει μυρμήγκι. Ήθελα απλώς να έχω έναν γκέι πρωταγωνιστή και πέρασα παρά πολύ δύσκολα», είπε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος.

Advertisements

 

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική τηλεόραση, δίνοντας βάση στις κωμωδίες:

«Το θέμα με την κωμωδία είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Ξεκινούν τα δράματα από τις 9, έχουν γίνει δίωρα τα επεισόδια και παίζει μία κωμωδία μια Παρασκευή που έχει μείνει μία», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Παίζει η Μουρμούρα 10 χρόνια. Κανείς από εμάς δεν θα ζει για να δει το τελευταίο επεισόδιο της Μουρμούρας».

«Πας στα κανάλια και σου λένε “θέλουμε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια”. Θέλουν μια κωμωδία για τον παππού, τη γιαγιά, τον μπαμπά, τη μαμά, τον γιο, την κόρη και το παιδί. Στο κεφάλι τους νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται μία μέρα το χρόνο, το Πάσχα και αυτό για το αρνί», κατέληξε.

 

Advertisements

Τα χοντροφονικά και τρανσφοβικά αστεία

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δικό του coming out, δηλώνοντας πως είχε ετοιμάσει κάποια σειρά για όλη την οικογένεια, και στην συνέχεια «πήγα και έκανα coming out, δηλαδή εκεί γ@ το σύμπαν», σύμπλήρωσε ο ηθοποιός, με το κοινό να ξεσπά σε γέλια. Αποκάλυψε επίσης πως όταν είχε προτείνει την δική του κωμική σειρά, του είχαν πει χαρακτηριστικά να μην υπάρχει στο έργο κάποια γυναίκα, η οποία να είναι πολύ ανοιχτή για την σeξουαλικότητα της, ή ένας γκει που είναι ανοιχτός με την σeξουαλικότητα του. Δεν επιτρέπονται αυτά. Ωστόσο άμα έχει κανένα χοντροφοβικό αστείο δεν πειράζει, αν έχει κάποιο ομοφοβικό αστείο και πάλι δεν πειράζει, άμα έχει κάποιο τρανσφοβικο αστείο, δεν πειράζει”, δήλωσε ο Καπουτζίδης.

Ενώ τέλος τόνισε στο κοινό να δίνει περισσότερη προσοχή στο τι διαβάζει και τι παρακολουθεί.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα