Μην χασετε

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω “αχ Παναγία μου πάλι γkει ξύπνησα”»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον έρωτα και το κλειδωμένο συναίσθημά του, την αποδραματοποίηση της ομοφυλοφιλίας, τον δημόσιο σχολιασμό και την απομάκρυνσή του από την τηλεόραση.

 

«Έγραψα το 42497, που παίζεται στο θέατρο Ήβη, γιατί έφτασα σε ένα σημείο που εκφράζομαι πιο ελευθέρα, είμαι συνεπής στα πιστεύω μου και σε όσα θέλω να πω. Στο 42497 οι άνθρωποι ζουν 100-200 μέτρα κάτω από τη γη, σε έναν παγωμένο κόσμο, άλλα η καλοσύνη και η ενσυναίσθηση μπορεί να ανθήσει κι εκεί. Από την παράσταση 42497 φεύγεις με μία γλυκιά μελαγχολία, άλλα ευτυχής για τα πράγματα τα οποία έχεις στη ζωή σου. Γράφω τη συνεχεία της σειράς Σέρρες και παρόλο που δεν έχουμε κοντά μας τον Πάνο Νάτση, τον χαρακτήρα θα τον υποδυθεί ένας άλλος ηθοποιός», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε στη συνέχεια: «Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τη δραματικότητα από την ομοφυλοφιλία ως κατάσταση. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω “αχ Παναγία μου πάλι gay ξύπνησα”. Σαφώς πρέπει να καταγράφεται και η δραματικότητα, γιατί οι γκέι στο πέρασμα του χρόνου έζησαν και ζουν μεγάλη καταπίεση, άλλα θέλω να υπάρχει και η χαρά».

Advertisements

 

Για τον Πάνο Νάτση που σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως «ο Πάνος Νάτσης πράγματι έλεγε σε όλους μας “ξεκόλλα” λες και θα τέλειωνε η στεναχώρια σου, άλλα άμα το καλοσκεφτείς τελειώνει πράγματι με το “ξεκόλλα”. Ο Πάνος Νάτσης ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος που τον αγαπήσαμε όλοι πάρα πολύ και μιλώντας γι΄αυτόν τον κρατάμε στην καθημερινότητα μας, ζει».

Για τον έρωτα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Είναι πολύ πιθανό να μείνω γεροντοπαλίκαρο, ένας άνθρωπος που θα έρθει στη ζωή μου πρέπει να αγαπήσει την Αίγινα και να τον αγαπήσουν και οι γάτες μου. Ο έρωτας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο, όταν έρχεται στη ζωή μας τα παραμερίζουμε όλα και τον ζούμε, επομένως όταν έρθει δεν θα είμαι τσιγκούνης. Δεν έχω εξαντλήσει το κομμάτι της αγάπης και του έρωτα, έχω πολύ μεγάλο ταλέντο σε αυτό, είναι ωραίες οι σχέσεις που φτιάχνω, περνάω όμορφα. Δεν με προσεγγίζουν εύκολα οι άνθρωποι ερωτικά, φαίνεται ότι είμαι λίγο δύσκολος και απρόσιτος, ίσως απομακρυσμένος, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πρόσθεσε επίσης: «Ένα παιδί, αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που δεν σκέφτομαι, ένας άνθρωπος που γίνεται γονιός, πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Αν νιώσω ότι είμαι σε μία φάση που μπορεί ένα παιδί να γίνει η πρώτη μου προτεραιότητά και να αφήσω πίσω το εγώ μου, τότε θα πω ναι σε ένα παιδί. Στη ζωή μου δεν έχω καταφέρει και δεν καταφέρνω πολλές φορές να εκφράσω το συναίσθημα μου, είναι συναίσθημα κλειδωμένο».

 

Advertisements

 

Για τη συγγραφή, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε: «Μου αρέσει να γράφω και ίσως γι’ αυτό να σας συγκινώ εύκολα, γιατί εκεί εκφράζω αβίαστα το αυθεντικό συναίσθημα, εκεί εκτονώνεται η δίκη μου καταπίεση. Όταν έρθει ο έρωτας στη ζωή μου, η πρόκληση για μένα δεν θα είναι η Αίγινα και η απόσταση άλλα να μπορέσω να εκφράσω το συναίσθημα σωστά και όχι με φόβο. Μου αρέσει η ζωή που έχω φτιάξει στο νησί, δεν Θέλω να την αποχωριστώ, είμαι χορτασμένος και ικανοποιημένος, δεν μου λείπουν τα φώτα. Κάποτε στριμωγμένος στο μετρό έλεγα “θέλω να είμαι κάπου που να είμαι εγώ και να βλέπουν γύρω-γύρω” και όταν αυτό έγινε, αισθάνθηκα πιο στριμωγμένος».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε: «Ο Τύπος και τα media φέρονται άσχημα στον κόσμο κάθε μέρα, ο τίτλος “έξαλλος ο Γιώργος Καπουτζίδης” είναι προσβλητικός, έξαλλος σημαίνει ότι έχασε το νου του. Έχω πληγωθεί από τα media και έχω πάρει τηλεφωνά, άλλα αυτά είναι πράγματα που τα έχω αφήσει πίσω μου, θα στενοχωρηθείς, θα θυμώσεις, άλλα και θα το ξεχάσεις. Όχι, δεν έχουμε δικαίωμα να ασχολούμαστε με τους άλλους, όταν ένας άνθρωπος ερωτεύεται εκφράζει τον έρωτα του, είναι φυσιολογικό και συνέβαινε πάντοτε.

Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε, με αφορμή τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Δέσποινα Βανδή, είναι ότι κάποτε δεν σχολίαζαν δημόσια 5 εκ. Έλληνες δυο ανθρώπους που φιλιούνται. Μας συμβαίνει ότι έχουμε πλέον θεωρήσει ότι ο δημόσιος σχολιασμός είναι κάτι καταπληκτικό, υπέροχο και θεμιτό, εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Ο λόγος που απομακρύνθηκα από την τηλεόραση είναι γιατί η τηλεόραση σχολιάζει μονίμως τους πάντες, ο σχολιασμός σαν χόμπι δεν μου αρέσει».

zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα