Κάνε το τεστ κρυστάλλωσης
Παρατήρησε προσεκτικά το δοχείο με το μέλι. Αν σχηματίζονται:
- Μικροί, λεπτοί κρύσταλλοι ομοιόμορφα σε όλη τη μάζα του μελιού, τότε η υγρασία βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα και το μέλι δεν κινδυνεύει να ξινίσει.
- Χοντροί κρύσταλλοι στον πάτο του δοχείου, ενώ η επιφάνεια του μελιού παραμένει ρευστή, τότε το μέλι έχει αυξημένη υγρασία και επίκειται το ξίνισμά του.
Τι μπορείς να κάνεις: Το κρυσταλλωμένο μέλι μπορεί να μεταφερθεί σε στεγνό γυάλινο βαζάκι και κατόπιν να ζεσταθεί ήπια (40-45°C) μέσα σε κατσαρολάκι με την τεχνική του μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ξανά την αρχική ρευστή μορφή του.
Advertisements