Μην χασετε

Γιάννης Δρυμωνάκος: «Έμενα με τους γονείς μου και δεν μπορούσα να πληρώνω τη βενζίνη μου και τα έξοδά μου»

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος θεωρείται ο Έλληνας κολυμβητής με τις περισσότερες επιτυχίες. Κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που πήρε δύο χρυσά μετάλλια σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Πέτυχε πολλά πανελλήνια ρεκόρ και τα τελευταία χρόνια είναι πρωταθλητής Ελλάδας στα 200μ.

 

Όπως αποκάλυψε όμως στο περιοδικό «Hello», το 2012 αποφάσισε να σταματήσει να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό καθώς δεν του επέφερε χρήματα.

 

Advertisements

 

Έχεις υποστεί πισώπλατα μαχαιρώματα, ανταγωνισμό και συμπεριφορές που εκ των υστέρων αντιλαμβανόσουν ότι ήταν ψεύτικες;

Όχι, δεν αντιμετώπισα τέτοιες συμπεριφορές. Ωστόσο, η παρατήρηση που έχω να κάνω σε ότι αφορά τα ολυμπιακά αθλήματα είναι πως είναι αδικημένα. Θα ξαναθυμηθούν τους αθλητές τους μετά από τέσσερα χρόνια, λίγο πριν από την επόμενη Ολυμπιάδα. Ούτε τα χρήματα που λαμβάνουν, ούτε η φήμη τους συγκρίνονται με όσα αναλογούν σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.

Ήταν δύσκολα σε οικονομικό επίπεδο τα χρόνια που έκανες πρωταθλητισμό;

Advertisements

Φυσικά! Ο λόγος που σταμάτησα το 2012 ήταν γιατί τα έξοδά μου ήταν περισσότερα από τα έσοδά μου. Είχα φέρει δύο ευρωπαϊκά μετάλλια, ήμουν 13ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον ημιτελικό, και, παρόλο που έμενα με τους γονείς μου, δεν μπορούσα να πληρώνω τη βενζίνη μου και να καλύπτω τα έξοδά μου.

 

Περνούσες το μήνα με 500 ευρώ δηλαδή;

Βγάζαμε 10.000 με 15.000 το χρόνο, αν ήμαστε τυχεροί. Ζήσαμε εποχές που δεν υπήρχαν τα social media και οι πέντε – έξι αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφορούσαν ασχολούνταν κυρίως με το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε ότι αφορά την προβολή των αθλημάτων.

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα