French toast στο φούρνο, πεντανόστιμο, χορταστικό, εύκολο πιάτο. Τέλειο για μικρούς και μεγάλους.
Από τον Γιώργο Τσούλη
Advertisements
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. μέλι
- 12 φέτες ψωμί του τόστ
- 3 κ.σ. γάλα
- 2 αυγά, large
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα:
- Άχνη ζάχαρη
- Σιρόπι σφενδάμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μέλι, τη κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε στη συνέχεια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Παίρνουμε τα ψωμιά του τοστ, τα απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και με τον πλάστη τα ανοίγουμε ελαφρώς.
- Τοποθετούμε στα μισά ψωμιά, στο κέντρο τους λίγο από τη γέμιση και ύστερα καπακώνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
- Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ποτήρι, διαμέτρου 9 εκ., και κόβουμε τα ψωμιά του τόστ. Κλείνουμε με τα χέρια καλά τις άκρες και με ένα πιρούνι τις πατάμε καλά ώστε να κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ τα αυγά, την υπόλοιπη κανέλα, το γάλα και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν εντελώς τα αυγά.
- Βουτάμε μέσα τα French toasts και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και σιρόπι σφενδάμου.
Advertisements
Advertisements