Το «Φως στο τούνελ» έφερε νέες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας Δασκαλάκη και η Αγγελική Νικολούλη έκανε μία αποκάλυψη.

Advertisements

 

Το έγγραφο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για την έρευνα ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δύο κοριτσάκια υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, αποτελεί στοιχείο  «κλειδί» για τα αίτια του θανάτου του.

Τα εργαστήρια έδειξαν ότι αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού, αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.
Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Advertisements

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

Αυτή η υποξία εφόσον δεν συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, θεωρείται ότι προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο.

 

Ο φλεβόκομβος στον οποίο είχε στηριχθεί για το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ως εύρημα από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, δεν έχει εξαιρεθεί. Τα καρδιογραφήματα του παιδιού όμως ήταν αρνητικά, άρα δεν θα μπορούσε σύμφωνα με τους επιστήμονες να αποτελέσει αιτία θανάτου στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά θα είχε οδηγήσει σε θάνατο το βρέφος από τον πρώτο καιρό της ζωής του.

Προήλθε με άλλα λόγια από αιμορραγία στους πνεύμονες κατά τον πνιγμό.

«Το πανάκι είναι σαν να μιλάει το βρέφος από τον τάφο. Δεν ταλαιπωρήθηκε από νοσοκομεία γιατί ήταν στην κούνια. Βύζαινε το πανάκι του, το είχε στο στόμα. Το αίμα ήταν από τα πνευμόνια όπως το έσκασαν το παιδί» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο δράστης έβαλε το πανάκι στο στόμα του μωρού και το έπνιξε.

Advertisements

Advertisements