Μην χασετε

Φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νεκροί όλοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, νεκροί είναι και οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ, δηλαδή οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί των δύο τρένων.

Advertisements

 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ ανέλαβε το πόστο του πριν από έναν μήνα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ηλικίας 60 ετών ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα και έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα στη Λάρισα μετά από σχετική εκπαίδευση που ακολούθησε.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, φαίνεται ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Μετά το σταθμό της Λάρισας, η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αθήνα, έπρεπε να μπει στην άνοδο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όμως σύμφωνα με την ΕΡΤ παρέμεινε στην κάθοδο, όπου κινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά. Από την σφοδρή σύγκρουση και οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό, είναι νεκροί. Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 29 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα βαγόνια των τρένων.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα