Μην χασετε

Επιλέξτε τα κατάλληλα βρεφικά κρεβατάκια και κουνουπιέρες για να έχει το μωρό σας όνειρα γλυκά

Όλοι οι νέοι γονείς, ή και όσοι έφεραν ένα ακόμη παιδάκι στον κόσμο, αναζητούν τις καλύτερες επιλογές στα έπιπλα βρεφικού δωματίου, ώστε το μωρό να μεγαλώσει σωστά και με ασφάλεια.

Και καθώς ο καλός και ήσυχος ύπνος είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται ένα μωρό για να μεγαλώσει σωστά, οι γονείς θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ορισμένα βασικά στοιχεία όταν καλούνται να αποφασίσουν ποιο από την πληθώρα επιλογών που έχουν στα βρεφικά κρεβατάκια θα είναι τελικά αυτό  πού θα την τοποθετήσουν μέσα στο δωμάτιο.

Αναζητώντας την κατάλληλη κούνια, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα στοιχεία ώστε να είναι εγγυημένα λειτουργική και ασφαλής.

  • Το χώρισμα ανάμεσα στα κάγκελα να μην είναι μεγαλύτερο από 6-7 εκατοστά, προκειμένου να μην χωράει το μωρό να περάσει, ή να μην τραυματιστεί κατά λάθος.
  • Το στρωματάκι θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό και να ταιριάζει απόλυτα στην κούνια, χωρίς να αφήνει κενά.
  • Τα κάγκελα πρέπει να εκτείνονται σε ύψος περίπου 55 πόντους από το στρωματάκι, ώστε το μωρό να μην κινδυνεύει να πέσει και να μην μπορεί να βγει ακόμα κι αν καταφέρει να σταθεί όρθιο μέσα στην κούνια.
  • Το πάνω και το κάτω μέρος της κούνιας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σταθερά και χωρίς διακοσμητικές εγκοπές στο εσωτερικό, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό του μωρού.
  • Τοποθετήστε την κούνια μακριά από παράθυρα, όπου το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάνει το μωρό σας να αισθάνεται άβολα. Επίσης μια άβολη θέση για την κούνια είναι εάν τοποθετηθεί πολύ κοντά σε ένα καλοριφέρ. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν κρέμονται κοντά στην κούνια σκοινιά από στόρια ή κουρτίνες στις οποίες μπορεί να μπλεχτεί το μωρό.
  • Όσο για την κουνουπιέρα, πριν την αγοράσετε, είναι σημαντικό να την εξετάσετε προσεκτικά για τυχόν τρύπες που μπορεί να σας έχουν διαφύγει και να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει τέλεια στην κούνια χωρίς να αφήνει κενά. Επιπλέον, ελέγξτε ότι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, είναι ανθεκτικό και υποαλλεργικό για το μωρό σας και έχει την κατάλληλη πλέξη ώστε να αερίζεται επαρκώς. Δείτε μερικές ποιοτικές κουνουπιέρες.
Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα